Paludan nægtes af holde vælgermøde i Sverige

Den højreradikale politiker Rasmus Paludan er blevet nægtet at holde to planlagte valgmøder i Sverige. Politiet frygter gentagelse af optøjerne fra påsken.

Politiet i Sverige frygter gentagelser af episoder fra påske, hvor der udbrød voldsomme gadekampe i Sverige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rasmus Paludan er i disse dage på en »valgtur« i Sverige, da han påtænker at stille op til det svenske Riksdagsvalg til efteråret.

I løbet af denne valgtur, som er planlagt til at vare fra torsdag til søndag, skal han forbi en række svenske byer, hvor han vil afholde demonstrationer.

Det er dog ikke sikkert, at det kan lade sig gøre.

Politiet har nemlig valgt ikke at give tilladelse til, at Rasmus Paludan kan afholde valgmøder i Skäggetorp i Linköping og Navestad i Norrköping, som ellers var planlagt denne søndag.

Politiet »fortsætter nu undersøgelsen af ​​tilladelser med fokus på at tilbyde arrangøren alternative samlingssteder inden for hver kommune«, skriver de på deres hjemmeside. Det skriver svenske Aftonbladet.

Politiet begrunder aflysningerne med, at de frygter scenarier som dem, man var vidne til i påsken, hvor der udbrød voldsomme gadekampe i blandt andet Linköping.

Optøjerne i den svenske by betød, at demonstrationen dengang ikke blev til noget, da flere moddemonstranter var mødt op for at stoppe den planlagte koranafbrænding.

»Det er baseret på erfaringerne fra de alvorlige forbrydelser, der blev begået under urolighederne i påskeweekenden. Derfor har vi blandt andet valgt at give afslag på tilladelse de steder. Så vil der senere blive foretaget en vurdering af orden og sikkerhed, fra sag til sag,« siger Angelica Israelsson Silfver, der er pressetalsmand ved Politiregion Øst, til det svenske nyhedsbureau TT.

Det bliver dog undersøgt, om demonstrationerne kan afholdes alternative steder i Linköping og Norrköping. En afgørelse herom ventes tidligst lørdag.