Lokalvalg aflyst i krigshærget, ukrainsk havneby

I den ukrainske havneby Mariupol er det planlagte lokalvalg søndag blevet aflyst. Det er de prorussiske separatisters skyld, siger præsidenten. Separatisterne beskylder omvendt styret i Kiev.

Lokalafstemningen i Mariupol er suspenderet på grund af uregelmæssigheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEKSEY FILIPPOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UKRAINE: Der er blevet afholdt lokalvalg rundt omkring i Ukraine søndag, men i havnebyen Mariupol er valget blevet afblæst, skriver Reuters.

Årsagen er der delte meninger om. Præsident Petro Poroshenkos parti beskylder det prorussiske oppositionsparti for påståede uregelmæssigheder i afstemningen, mens prorusserne peger mod præsidentens parti.

Mariupol ligger med sine 500.000 indbyggere på kysten mellem den russisk annekterede Krim-halvø og de separatist-kontrollerede østlige regioner.

Det aflyste lokalvalg viser mistilliden mellem styret i Kiev og de prorussiske fraktioner, som orienterer sig mod Moskva.

»Ifølge mine oplysninger er der blevet foretaget en form for forfalskning, og det kan vi bestemt ikke tillade,« udtalte Petro Poroshenko ifølge Reuters om valget i Mariupol, da han selv afgav sin stemme i hovedstaden Kiev.

Præsidenten håber at kunne afholde et nyt valg i havnebyen, inden året er omme.

Oppositionen beskylder derimod Poroshenko for at have kørt en »beskidt« valgkampagne og beskylder præsidentens parti for at være ansvarlig for aflysningen af lokalvalget.

Der er søndag blevet holdt lokalvalg over hele Ukraine, hvor byråd og borgmesterposter har været på valg. De østlige dele af landet, som kontrolleres af prorussiske separatister, har dog ikke afholdt valg.

Poroshenkos parti er førende i meningsmålingerne, men har oplevet dalende popularitet.