Japan leder stadig efter overlevende

»Hvis vi arbejder hårdt, vil den afdødes ånder høre os« siger en af betjentene i fiskerbyen Rikuzentakata.

En mand går gennem efterladenskaberne efter jordskælvet og tsunamien i april 2011 i byen Rikuzentakata. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIMIMASA MAYAMA

Efter den japanske katastrofe for et år siden leder de japanske myndigheder og pårørende stadig efter savnede.

Jordskælvet, der blev målt med 8,9 på Richterskalaen, udløste en tsunami, der med en 23 meter høj flodbølge oversvømmede og ødelagde hele byer. Op mod 20.000 mennesker mistede livet.
Til at begynde med blev 88.000 meldt savnet, og et år efter katastrofen er 3.100 mennesker forsvundet efter katastrofen. Men japanerne giver ikke op. 

De japanske myndigheder leder stadig omhyggeligt efter omkomne ved kyster og søer efter tragedien. I fiskerbyen Rikuzentakata, hvor store dele af byen forsvandt efter tsunamien, er eftersøgningen stadig i gang, skriver Reuters.

Japanerne leder stadig

For et år siden blev Rikuzentakata ramt af en 16 meter høj mur af vand, som oversvømmede byen og tog livet af 1555 af de 24.240 indbyggere. I byen, der ligger 400 kilometer nord for Tokyo, er 288 stadig savnede. 

I byen leder politiet og kystvagter stadig efter overlevende i håbet om at finde omkomne. De har sendt dykkere ud i havet og ledt i rismarker. 

- Hvis vi arbejder hårdt, vil den afdødes ånder høre os. Vi holder vores øjne vidt åbne og kigger forsigtigt, siger Kaname Endo til Reuters, der er officer på en ødelagt politistation, der mistede tolv af sine medarbejdere.  

DRs reporter Søren Bendixen har besøgt byen Yamada, hvor der stadig savnes 153 mennesker efter jordskælvet. Det sidste lig blev fundet tilbage i november, og her er eftersøgningen heller ikke stoppet, skriver dr.dk   

- Vi vil gøre vores bedste, indtil vi finder alle, siger en politimand fra byen til DR.

For et år siden var hele 88.000 mennesker på listerne over savnede. Omkring 3100 mennesker er stadig meldt savnede.