IS forbyder matematikundervisning

Islamisk Stat prøver med en jernnæve at indføre et kalifat i flere områder i Syrien. Nu er det forbudt at undervise i blandt andet matematik, samfundsfag og idræt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYRIEN: Det er slut med undervisning i matematik, idræt og samfundsfag på skolerne i de områder i Syrien, som kontrolleres af terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS).

Eleverne må heller ikke længere lære om valg og demokrati. I stedet skal de undervises i Islamisk Stats historie, fortæller CNN.

IS har netop offentliggjort de nye retningslinjer for undervisningen, og ifølge CNN advarer terrorgruppen om, at enhver lærer, der bryder reglerne, vil blive »alvorligt straffet«.

Meddelelsen dikterer også, at lærerne skal slette omtale af Den Syriske Arabiske Republik, der er Syriens officielle navn, fra skolebøgerne og erstatte det med Islamisk Stat. Bøgerne må heller ikke indeholde henvisninger til evolution. I stedet skal lærerne fortælle eleverne, at fysikkens love og kemi »skyldes Allahs regler og love«.

Islamisk Stats fremrykning i Syrien er kommet efter en tre år lang borgerkrig uden nogen sejrherre. Mindst 200 personer omkom alene tirsdag, oplyser den oppositionsvenlige gruppe Syrisk Observatorium for Menneskerettigheder. 60 syrere skulle ifølge gruppen være blevet dræbt af luftangreb fra regimet styret af præsident Bashar al-Assad.

Det statsstyrede syriske nyhedsbureau oplyser, at tre civile er blevet dræbt af terrorangreb udført af oppositionsgrupper tirsdag.

Islamisk Stat kontrollerer både dele af Syrien og Irak, hvor man vil indføre et kalifat, en islamisk stat.