Hackere kræver løsesum for ikke at frigive ny Disney-film

Hackere hævder, at de har fået fat i en ny Disney-film og kræver løsesum for ikke at frigive den. Protester i Venezuela mod præsidenten og hans planer om en ny forfatning går ind i syvende uge med nyt drab. FN's Sikkerhedsråd advarer Nordkorea efter ny missiltest. Få overblik over nattens nyheder her.

Foto: Benoit Tessier. Hackere har angiveligt stjålet en ny Disney-film og truer med at frigive den, hvis ikke de får løsepenge.
Læs mere
Fold sammen

Hackere kræver løsesum for ikke at frigive ny Disney-film

Hackere hævder at have fået fingrene i en ny film fra Disney, der endnu ikke har haft premiere.

Det oplyser selskabet Walt Disneys administrerende direktør, Bob Iger, ifølge Hollywood Reporter.

Hackerne kræver løsepenge for filmen i form af en stor sum af den digitale valuta bitcoin, der kan benyttes uden om bankerne. Disney har dog nægtet at betale og samarbejder i øjeblikket med føderale efterforskere om sagen.

Ifølge Disney-chef Bob Iger truer hackerne med først at frigive fem minutter af filmen og derefter klip af 20 minutters varighed, indtil deres økonomiske krav bliver opfyldt.

Bob Iger nævner ikke, hvilken film der er tale om.

Disneys kommende film inkluderer "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales", der har biografpremiere i USA på fredag, og "Cars 3", der bliver vist i de amerikanske biografer fra 16. juni.

Imens ulovlig piratkopiering af film længe har plaget branchen, ser krav om løsepenge ud til at være en ny tvist.

Kravet om løsepenge for den angiveligt stjålne Disney-film kommer kun uger efter, at en hacker frigav ti episoder af den kommende sæson af Netflix-serien "Orange Is the New Black", efter at Netflix nægtede at betale løsepenge.

Episoderne blev offentliggjort på nettjenesten Pirate Bay seks uger før den officielle premieredato 9. juni.

Netflix blev grundlagt i 1997. Dengang kunne amerikanere leje dvd'er, som blev sendt af sted med posten.

Sidste år lancerede streamingtjenesten dens "globale internet tv-netværk", og i dag kan folk i flere end 190 lande benytte sig af tjenesten online.

/ritzau/

Foto: JUAN BARRETO. I Venezuela demonstrerer aktivister imod præsident Nicolas Maduro. Her ses demonstranter i Caracas 15. maj 2017. Fold sammen
Læs mere

Protester i Venezuela går ind i syvende uge med nyt drab

Mens protesterne mod præsidenten i Venezuela mandag gik ind i syvende uge, steg dødstallet til mindst 39.

Tusindvis af demonstranter spærrede mandag veje over hele Venezuela, mens de trådte ind i den syvende uge med protester mod præsident Nicolas Maduro og hans planer om en ny forfatning.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Jeg har været her i 12 timer. Jeg kommer tilbage hver eneste dag, der er en protest, så længe det er nødvendigt, siger 30-årige Anelin Rojas, som sidder med en bog og sine høretelefoner midt på hovedvejen i Caracas.

- Desværre er vi oppe imod et diktatur. Intet vil ændre sig, med mindre vi tvinger dem, tilføjer Rojas.

Sammenstød mellem politi og demonstranter brød ud, og flere oppositionsmedlemmer blev anholdt under protester i seks forskellige delstater mandag.

Samtidig steg det samlede dødstal, siden protesterne brød ud omkring 1. april, til mindst 39.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters blev den 18-årige Luis Alviarez således dræbt under en protest i delstaten Tachira mandag.

Siden begyndelsen af april har der dagligt været demonstrationer på tværs af Venezuela. Demonstranterne kræver, at præsidenten træder tilbage eller udskriver valg.

Præsident Nicolas Maduro beskylder dem for at forsøge at udføre et voldeligt kup.

Søndag opfordrede Venezuelas fængslede oppositionsleder, Leopoldo López, demonstranterne til at fortsætte deres protestaktioner.

Hovedparten af de mindst 39 dræbte er døde i sammenstød med sikkerhedsstyrker. Andre er blevet skudt af maskerede mænd på motorcykler.

Oppositionen, som har et flertal blandt parlamentets 500 medlemmer, beskylder Maduro for at klynge sig til magten.

Maduro overtog i marts 2013 regeringsmagten. Han tog over efter Hugo Chávez, som døde af kræft.

/ritzau/

Foto: STRINGER. Mens USA sender ubåde og hangarskibe mod den koreanske halvø, maner Kina til besindelse over for Nordkorea. (Foto: STRINGER/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere

FN's Sikkerhedsråd advarer Nordkorea efter ny missiltest

Kina, Nordkoreas vigtigste allierede og samhandelspartner, er med til at fordømme søndagens missilaffyring.

FN's Sikkerhedsråd fordømmer på det kraftigste Nordkoreas seneste test af et ballistisk missil.

Samtidig advarer rådet om yderligere tiltag som svar på Nordkoreas "stærkt destabiliserende opførsel".

Det fremgår af en enstemmig udtalelse fra det 15 lande store råd mandag.

Kina, der er Nordkoreas vigtigste allierede og største samhandelspartner, er således også enig i at fordømme missilaffyringen, der fandt sted søndag morgen koreansk tid.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Sikkerhedsrådet er tirsdag hasteindkaldt til et møde bag lukkede døre om missiltesten.

Sikkerhedsrådet er parat til at stramme sanktionerne over for Nordkorea, hvis landet ikke omgående indstiller afprøvningen af missiler. Det fremgår af udtalelsen.

I 2016 vedtog rådet to resolutioner om sanktioner for at øge presset på Nordkorea. I alt er det sket seks gange, siden Nordkorea i 2006 foretog sin første atomtest.

Men sanktionerne har ikke haft den ønskede effekt. Siden begyndelsen af 2016 har Nordkorea gennemført to atomprøvesprængninger og adskillige prøveaffyringer af missiler.

Mandag meddelte styret i Pyongyang, at et nyt ballistisk missil med kapacitet til at føre et "kraftigt atomsprænghoved" frem var blevet testet søndag.

Ifølge eksperter er missilet muligvis det hidtil mest langtrækkende, som det er lykkedes de nordkoreanske raketingeniører at fremstille.

Missilet holdt sig i luften i cirka 30 minutter, nåede en højde på over 2100 kilometer og tilbagelagde en distance på 787 kilometer, før det endte i Det Japanske Hav.

Nordkorea betegnede missiltesten som en succes.

FN har tidligere forbudt Nordkorea at udvikle atom- og missilteknologi.

USA's FN-ambassadør, Nikki Haley, siger til ABC News om mulige nye sanktioner, at "der er mange forskellige ting, vi endnu ikke har gjort".

/ritzau/

Læs også følgende nyheder fra natten:

Anklage ryster Washington: Trump afslørede top-hemmeligheder til Rusland

Imam efter omstridte jøde-udtalelser: »Muslimer er de rigtige ofre, ikke andre«

Svensk politi finder lig under eftersøgning af ung kvinde