Det er sidste chance for OL: Afholdelsen af 2021 kan blive meget dyr

Hvis ikke situationen bedrer sig, kan De Olympiske Lege i Tokyo risikere helt at blive aflyst.

I øjeblikket ved ingen, hvor udbredt coronavirussen er i sommeren 2021, når De Olympiske Lege i Tokyo skal afvikles. Men allerede nu undersøger arrangørerne, hvordan man kan rationalisere og forenkle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Ritzau Scanpix

I øjeblikket undersøger Tokyo mulighederne for at nedskalere næste års udsatte OL, da afviklingen af legene har udsigter til at koste dyrt.

Det siger Tokyos guvernør, Yuriko Koike, torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Yuriko Koike oplyser, at arrangørerne regner på, hvilke dele af De Olympiske Lege der kan »rationaliseres og forenkles«.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) oplyste i marts, at legene ville blive udskudt på grund af coronapandemien, der har kostet tusinder livet og blandt meget andet sat en stopper for udlandsrejser.

23. juli 2021 er indtil videre datoen for OL, men arrangørerne står over for en hidtil uset udfordring ved afholdelsen, da de strengere krav til forhold såsom arenaer og transport tegner sig til at blive en dyr affære.

Ifølge AFP oplyser lokale medier, at manøvren med at strømline OL kan omfatte at skære i antallet af tilskuere og reducere deltagelsen i åbnings- og afslutningsceremonierne.

Et japansk medie citerer ifølge AFP en anonym kilde, som siger, at alle – atleter, medarbejdere og tilskuere – vil blive bedt om at tage en coronatest.

»Den højeste prioritet er at undgå det værste scenario med at aflyse legene,« siger kilden ifølge AFP.

Tokyo 2020-talsperson, Masa Takaya, har indtil videre afvist at komme med yderligere detaljer og vil blot bekræfte, at drøftelserne er i gang.

»På dette tidspunkt har vi ikke nogen konkret konklusion,« sagde han og tilføjede, at der ville blive afholdt diskussioner om coronavirus-modforanstaltninger »fra efteråret og frem«.

»Hvad angår spredningen af ​​den nye coronavirus, især situationen næste sommer, og hvordan verden vil se ud, er meget tvetydig,« siger han ifølge AFP.

I maj sagde IOC-chef Thomas Bach, at 2021 var den »sidste mulighed« til at afholde Tokyo-legene, idet han understregede, at det ikke er muligt at udsætte for evigt.

Japans premierminister, Shinzo Abe, har erkendt, at det kan blive »svært« at afholde legene, hvis ikke landet får succes med at inddæmme virussen.

»For at være helt ærlig, så har jeg en vis forståelse for det,« har Thomas Bach sagt om premierministerens melding:

»For man kan ikke til evig tid ansætte 3.000 eller 5.000 personer i en komité til at organisere.