Demokrater i Florida straffes af moderparti

Demokratiske Parti i Florida får ikke indflydelse på, hvem der skal være partiets præsidentkandidat. Straffes af moderpartiet for at holde tidligt primærvalg.

Demokrater i staten Florida får ingen indflydelse på, hvem partiet næste år beslutter at opstille som sin præsidentkandidat.

Så kontant var afgørelsen, da Det Demokratiske Partis landsledelse i weekenden besluttede at straffe sit parti i Florida, fordi det i strid med partiets politik har fremrykket datoen for primærvalg til 29. januar. Dermed ville Florida være en af de første stater til at afgøre, hvilke af de demokratiske kandidater, der kommer bedst fra start.

Det har stor betydning, for Florida er en af USA's mest folkerige stater og vejer dermed tungt i afgørelsen.

Men partiets landsledelse har krævet, at det er de mindre stater, som vanen tro skal lægge ud. De store stater må tidligst afholde primærvalg en måned efter det første primærvalg.

Problemet er, at andre store stater som f.eks. Californien og New York har tumlet med samme planer, men partiets ledelse har nu besluttet at sætte hælene i - og Florida straffes ved at blive smidt udenfor.

/ritzau/