Dansk ambassade stopper post efter bomber

Indgående post til den danske ambassade i Rom stoppes efter to brevbomber sprængtes i den italienske hovedstad

Italiensk politi uden for Chiles ambassade i Rom. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUDIO PERI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brevbomberne mod Chiles og Schweiz' ambassader i Rom får det danske udenrigsministerium til at øge sikkerheden omkring den danske.

Frem til mandag bliver al post til den danske ambassade i den italienske hovedstad således stoppet, fortæller Klavs A. Holm, ambassadør for Public Diplomacy i Udenrigsministeriet

- I sådan en situation bliver vi ekstra årvågne, da der er sket noget på andre ambassader. Så vi tager visse forholdsregler, siger han til Ritzau og fortæller, at alle personer på den danske ambassade er taget på juleferie.

- Den bliver åbnet igen på mandag, men forinden ser vi situationen an i forhold til eventuelle trusler, siger Klavs A. Holm, der torsdag eftermiddag har været i kontakt med den danske ambassadør i Rom.

To personer blev såret, da brevbomberne torsdag eksploderede på den chilenske og schweiziske ambassade i byen.

Klavs A. Holm understreger, at man fra dansk side ikke er opskræmte over situationen.

- Desværre er det ikke første gang, at vi modtager trusler mod ambassader, så vi har en løbende vurdering af vores sikkerhedsforhold rundt omkring på ambassaderne, siger han.

Italiens udenrigsminister, Franco Frattini, har udtalt, at samtlige udenlandske ambassader i Rom er udsat for en "alvorlig trussel" i kølvandet på brevbomberne.

/ritzau/