Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Nøj, Ida Auken er godt nok en af landets modigste politikere - eller hvad?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ida Aukens bekendelser

Peter Nedergaard

Den tidligere miljøminister Ida Auken er en meget modig kvinde. Hun tør åbne for sindets allerinderste kamre. Hun bekender: »Jeg spiser også kød og spiser ikke altid perfekt. Jeg røg også en halv cigaret forleden. Jeg fik det til gengæld så utroligt dårligt, at jeg aldrig gør det mere.«

Groft sagt spekulerer på, om det bliver en trend. Vil Pia Olsen Dyhr indrømme: »Jeg gik engang over for rødt lys. Men der var ingen bil i miles omkreds.« Og Jakob Ellemann-Jensen: »Jeg er heller ikke perfekt. Det sker, at jeg er uenig med far.« Og vil Søren Pape tilstå: »Jeg har da spist en vegetarret. Men jeg vidste ikke, at den var uden kød.« Vi venter i spænding på flere dybe bekendelser. Uhhhh.

Proportionerne

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Suzanne Ekelund går i et læserbrev i Berlingske i rette med den omsiggribende tendens til at gøre sig sjov på Kinas bekostning senest med Jyllands-Postens usmagelige tegning. Det svarer nemlig til at lave sjov med Den spanske Syge, der slog 20-40 mio. mennesker ihjel lige efter Første Verdenskrigs ophør.

Groft sagt vil lige minde om proportionerne. Coronavirussen har indtil nu været skyld i omkring 1.000 menneskers død (mod 1.500 mennesker pga. influenza i en dårlig sæson i Danmark), så der må siges at være et stykke op til Den spanske Syge. Omvendt er det ikke sjov. Kineserne mangler nemlig humor. De brokker sig over danske dagblades indhold og et københavnsk kunstværk tæt på Højbro Plads, hvor ti kinesere tidligere har optrådt. Det er da sjovt.