Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Fed tur

06DEBHANS-HAUGE-104333.jpg
Hans Hauge
Læs mere
Fold sammen

Johanne Schmidt-Nielsen (EL) har været på en lang og sikkert meget spændende tur arrangeret af Folketingets turistbureau. En fed tur til Australien. Alt betalt.

Hvem vil ikke gerne til en eksotisk Stillehavsø? Vel ankommet til Canberra sidder hun og nyder tilværelsen på et lækkert hotel, og der får hun en trist nyhed. De gider ikke have hendes besøg i Nauru. »De tager pis på mig,« tænker hun. Gad vide hvor meget Schmidt-Nielsen kendte til denne tidligere tyske koloni, senere bestyret af Australien, inden hun kom? På fallittens rand i dag? Hun er da ligeglad med Nauru.

Nu er hun hjemme. Rig på oplevelser og lettere solbrun. Men er det ikke lidt spild af penge at tage sådan en omvej til Stillehavet for at komme hjem og sige de samme grimme ting om Inger Støjberg, som hun sagde, før hun tog turen?