Østerbro har fået endnu en restaurant for alle, der har lyst til at dele en gastronomisk oplevelse med sidemanden eller -kvinden. Og med kokken.
Connection by Alan Bates hedder restauranten, der netop er åbnet på Øster Farimagsgade. Med sit ene langbord, der har plads til ti gæster, er der – så vidt vides – tale om den mindste gourmetrestaurant i København.
Bag retterne står den britiske stjernekok Alan Bates, der har en fortid hos Studio i København og Henne Kirkeby Kro i Vestjylland. Hertil kommer kendte udenlandske restauranter som The Fat Duck, El Celler de can Roca og The Hand and Flowers.

»Vi testede konceptet forleden med ti gæster, der ikke kendte hinanden på forhånd. Det var absolut fantastisk. De omfavnede virkelig det sociale aspekt,« siger Alan Bates, der har åbnet restauranten i et partnerskab med Simon Schouboe, hvis familie ejer Kong Hans og Henne Kirkeby Kro.
Her, i lokalerne på Østerbro, entrerer Alan Bates med sit eget fine dining-koncept i intime rammer.
Ene mand i køkkenet
Under et besøg på Connection by Alan Bates bliver man mødt af to personer – ud over de øvrige gæster. Dels Alan Bates, der som eneste kok vil være synlig hele aftenen i det åbne køkken, dels Jeppe Nexø, der er tjener.
Forhåbentlig giver det gæsterne en mindeværdig og sjov aften.Alan Bates, kok på Connection
»Hvad det betyder, at jeg er eneste kok? At jeg har sindssygt travlt lige nu,« konstaterer Alan Bates fra lokalet, hvor det snart går løs.
»Stedet er ikke så stort, så jeg var i tvivl om, hvad der ville fungere bedst. Jeg vil ikke have det økonomiske ansvar for endnu en medarbejder lige nu. Måske vi udvider teamet på et senere tidspunkt,« tilføjer han.

Fem retter fra hele verden
Menuen består af fem retter, der løbende skiftes ud.
»Det er dybest set de klassiske franske teknikker, jeg benytter, men der vil være indflydelse fra hele verden. Det er ikke sådan, at det pludselig bliver en japansk restaurant, men ingredienser kan sagtens stamme fra alle mulige steder. Samtidig vil jeg have en ekstremt sæsonbestemt tilgang,« siger Alan Bates.
Den første menu tæller blandt andet le gall-østers, nybagt parker house roll tilberedt med kyllingefedt og smør, Varde Ådal-lam og cowboytoast af karamelliseret brioche toppet med frossen foie gras-parfait.

»Jeg kombinerer mine erfaringer fra de inspirerende restauranter, jeg har arbejdet på i både Danmark og udlandet,« fortæller Alan Bates.
»En sjov aften«
Alan Bates håber, at den intime kontekst appellerer til københavnerne, som her kan få en anderledes oplevelse.
»Når vi er så få, betyder det, at vi kan give en meget personlig betjening. Det er også det, der ligger i navnet Connection. Jeg ønsker, at gæsterne skal føle sig forbundet til mig og min madlavning, og at jeg skal have en stærk forbindelse til gæsterne,« forklarer Alan Bates og understreger, at det er ham, der laver maden, tager telefonen og svarer på mail.

»Jeg vil vide, hvem der spiser her, frem for at få fortalt, hvem der har været her. Forhåbentlig giver det gæsterne en mindeværdig og sjov aften. Og det er jo faktisk det vigtigste af det hele.«