Nomas lillesøster lukker

Fra udgangen af september er det slut med michelinrestauranten 108. Køkkenchef Kristian Baumann håber på en genåbning et andet sted på et senere tidspunkt.

Restaurant 108 på Christianshavn fik for tre år siden en Michelin-stjerne. Nu lukker restauranten efter et forgæves forsøg på opdatere konceptet efter coronanedlukningen. Her er køkkenchef Kristian Baumann og direktør Thomas Østergaard Bagge fotograferet i restauranten på Christianshavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michelin-restauranten 108, som er en del af Noma-koncernen, lukker med udgangen af september.

»Det er med stort vemod, at vi i dag må offentliggøre lukning af 108,« udtaler 108s køkkenchef og indtil nu medejer, Kristian Baumann.

Baumann nævner følgerne af coronaepidemien som årsag til lukningen:

»Det er især det drastiske fald i antallet af turister i byen, som gør, at vi ikke længere finder det økonomisk bæredygigt at forsætte 108 på den nuværende adresse,« siger Kristian Baumann. Han udtræder således af ejerkredsen, som i øvrigt tæller Noma og  Nomas køkkenchef, René Redzepi.

Ifølge meddelelsen, der er underskrevet af René Redzepi og Nomas direktør, Peter Kreiner, foregår lukningen af 108 uden konkurs. Det er planen, at Noma beholder 108s lokaler i Strandgade 108 på Christianshavn og åbner en ny restaurant på adressen med et koncept, som passer til den nuværende situation på byens restaurantscene.

Kristian Baumann meddeler, at han håber, at det vil muligt at drive 108 videre på en ny adresse på et senere tidspunkt.

108, som har en stjerne i michelinguiden, forsøgte sig efter genåbningen oven på coronanedlukningen med et nyt og mere publikumsvenligt koncept, som bl.a. betød lavere priser. Det skulle sikre fulde huse i den temmelig store restaurant, men det lykkedes tilsyneladende ikke.