Legendarisk københavnsk gourmetrestaurant solgt

Restaurant l´Alsace, som er en af de ældste gourmetrestauranter i indre by, er grundet tab under coronakrisen blevet solgt til Victorgruppen.

Hvad angår maden, har l´Alsace blandt andet været kendt som et af de få tilbageværende steder i København, hvor man stadig kan få foie gras. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto Rishi@happyliving.dk

Det er ingen hemmelighed, at 2020 grundet coronakrisen har været et historisk hårdt år for Københavns ellers så succesfulde restaurantscene. Selv for en populær klassiker som Restaurant l´Alsace i Pistolstræde i Café Victor-kvarteret lige ved Kgs Nytorv. Restauranten er således nu blevet solgt til Sovino-gruppen, også kaldet Victorgruppen, som udover caféklassikeren tæller 13 restauranter, bl.a. Geist, PS Bar & Grill og The Market.

»2019 var et glimrende år for os. Og det samme var starten af 2020. L´Alsace har i det hele taget været en fornuftig forretning, indtil coronaen kom. Nu er, hvad vi havde af is i maven, efterhånden smeltet væk. Vi har jo også nogle ansatte at tænke på,« siger Josephine Stockhammer, som siden 2007 har ejet og drevet l´Alsace sammen med den alsaciske køkkenchef Franck Dietrich. Restauranten blev grundlagt i 1978 af østrigeren Franz Stockhammer, som frem til sin død i 2007 med sit fyrige temperament var en markant personlighed på den københavnske restaurantscene.

Josephine Stockhammer og Franck Dietrich fortsætter som henholdsvis restaurant- og køkkenchef med en mindre ejerandel:

»Jeg tror ikke, jeg ville kunne være blevet boende i København, hvis ikke l´Alsace-skiltet hang ude i gaden. Bare se, hvad der er sket med et  fint gammel sted som Café à Porta (hvor man i dag finder McDonald´s, red.). Der har det været vigtigt for mig, at vores nye partner har respekt for det, vi har stået for hidtil, og vil køre det videre i den ånd,« siger Josephine Stockhammer og understreger, at det er en aftale, at både l´Alsace-skiltet, de klassiske retter på kortet og det personlige vinudvalg, der er præget af mindre navne, skal køre videre.

Morten Messerschmidt spiser foie gras under et interview med Søren Frank i fjor på restaurant Alsace. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

En af foie gras'ens sidste bastioner

Hvad angår maden, har l´Alsace blandt andet været kendt som et af de få tilbageværende steder i København, hvor man stadig kan få foie gras. Andre klassikere på kortet er den bouillabaisse-inspirerede fiskesuppe, den klassiske plateau de fruits de mer og så selvfølgelig den alsaciske nationalret, choucroute garnie (surkål med pølser og flæsk).

Ifølge en pressemeddelelse vil l´Alsace blive lukket ned i en periode, hvor restauranten bliver udvidet og renoveret:

»Jeg glæder mig til at komme tilbage med et lille ansigtsløft,« siger Josephine Stockhammer, der dog henviser til Sovinos Torben Olsen (som det ikke er lykkedes Berlingske at komme i kontakt med) angående udvidelsen.

Hvordan ser du på, at Sovino-gruppen med opkøbet nu sidder på en betydelig del af restaurationslivet i kvarteret ?

»Det har jeg ingen problemer med. Jeg ser ikke Torben Olsen som en konkurrent, men som en god nabo. Faktisk åbnede l´Alsace tre år før Victor, så vi har kendt hinanden længe. Jeg synes heller ikke, at Sovino er som de andre restaurantgrupper, i og med at der er plads til både forskelligheder og personligheder blandt restauranterne i gruppen,« siger Josephine Stockhammer.