Dansker tror på Bocuse d'Or-medalje: »Maden sad i skabet«

Efter succesfuld aflevering forventer det danske hold medalje ved Bocuse d'Or Europe. Også selv om holdet havde problemer med en rødbedegelé.

Alt andet end en medalje ved Bocuse d’Or Europe ville have været en skuffelse for Ronni Mortensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix

»Det gik rigtig godt – maden sad lige i skabet.«

Således siger Ronni Mortensen, efter at den danske Bocuse d’or Europe-deltager og hans assistent, Sebastian Holberg, i går afleverede deres to retter ved det uofficielle europamesterskab for kokke i Tallinn i Estland.

»Der var selvfølgelig et par små bitte detaljer, som drillede lidt, for eksempel en rødbedegelé. Men det er ikke noget, man vil lægge mærke til, med mindre man kender mine to retter rigtig godt, og det gjorde dommerne jo ikke på forhånd,« siger Ronni Mortensen, der i det daglige arbejder som souschef på Geranium i København.

Ronni Mortensen smukke vagtelret blev serveret på et fad af corian i stedet for som normalt sølv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix.

»Tre timer inde i konkurrencen (som varer 5 timer og 35 minutter, red.) måtte vi lige hive os lidt op, for man kan ikke undgå at reagere på det pres, det skaber, når mange kokke med høje hatte kigger på én, og der er larm i salen,« siger Ronni Mortensen.

Kokken forklarer, at der er god stemning under konkurrencen, selv om tilskuerantallet på grund af coronavirussen kun er omkring en femtedel af det normale.

Anden servering ved Bocuse d’Or er altid en fadservering. Her Ronni Mortensens vagtler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix.

Vil være tilfreds med medalje

»Jeg kunne da rigtig godt tænke mig guldet, men vil være tilfreds men en medalje. Mindre end en tredjeplads vil til gengæld være en stor skuffelse, for jeg føler virkelig, at vi har gjort, hvad vi kunne,« siger Ronni Mortensen, som er blandt favoritterne, når medaljerne skal uddeles fra klokken 16 fredag eftermiddag dansk tid.

Favoritværdigheden bunder i, at Ronnie Mortensen i Lyon i Frankrig har deltaget to gange som assistent – blandt andet i 2007 for Rasmus Kofoed, som dette år vandt sølv – samt at netop Kofoed, der måske er verdens bedste konkurrencekok nogensinde, i år er Ronnie Mortensens coach.

De største favoritter er dog den norske deltager, Christian Andre Pettersen, samt svenske Sebastian Gibrand, som fik henholdsvis sølv og bronze ved finalen i 2019.

Fiskeretten – i år afrikansk ålemalle – serveres på tallerken. Her Ronni Mortensens bidrag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix.

Konkurrencen består af to dele: En fiskeret – i år afrikansk ålemalle, som skal serveres på tallerken med vegetarisk tilbehør – samt en kødret , der i år er vagtel, og som skal serveres på fad for dommerne.

De ti bedst placerede kokke går videre til Bocuse d’Or-finalen, kokke-VM, som løber af stablen 1. til 2. Juni 2021, som altid i Lyon i Frankrig. Bocuse d’or Europe i Tallinn kan følges live på bocusedor.com.