Mange københavnere kender bagerierne Benji på Nørrebro og Alice på Amager.
Nu har de to ejere bag, Rasmus Sjødahl og Anders Lorenz, slået deres ekspertise sammen og åbnet »Københavns Bageri« i Carlsberg Byen.
Bageriet ligger i det område, der hedder Flaskehalsen, og som ligger få meter fra J.C. Jacobsens Have.
»Vi er begge vokset ud af vores nuværende produktion og har løbende haft kontakt med Carlsberg Byen. Vi var ude at se stedet og fandt ud af, at vi gerne ville giftes – rent professionelt,« siger Rasmus Sjødahl.
Fortid hos Noma
Begge ejere har en fortid på Noma, hvor Rasmus Sjødahl blandt andet var ansvarlig for restaurantens surdejsbrød.
»Vi er mange københavnske bageriejere, som er startet i restaurationsbranchen. Den meget kreative og innovative bølge har både Alice og Benji været en del af de seneste år,« siger indehaveren af Benji, der sidste år kunne se sit bageri nomineret til Byens Bedste her på AOK.

Madanmelder Søren Frank noterede sig blandt andet, at Benji hurtigt har placeret sig »helt oppe i toppen af den københavnske bageriscene« – ikke mindst på grund af stedets surdejsbrød og deres spandauer bagt på croissantdej.
Alice har også opnået stor popularitet. For eksempel kunne indehaver Anders Lorenz for nylig fortælle om kunder, der opførte sig mindre civiliseret, fordi de var vrede over, at stedets populære fastelavnsboller var udsolgt.
Tilbage til rødderne
I Carlsberg Byen vil der både være surdejsbrød og spandauere bag disken. Men der kommer også til at ske noget nyt, understreger de to ejere, som vil finde inspiration i ældre danske opskrifter.
»I stedet for at bryde hovedet med, hvordan vi laver den næste havtorns-eclair med hvid chokoladeganache, har vi åbnet de gamle bøger for at se, hvad det var, vi allesammen købte hos bageren i 1990erne,« siger Rasmus Sjødahl.

Han nævner blandt andet kærnemælksfranskbrød, håndværkere og i den søde afdeling kringle eller træstammer.
»Det er måske ikke produkter, alle forbinder med kvalitetsbrød, men det tror jeg i højere grad har handlet om råvarer og tilgangen til det at bage. Hvad sker der, hvis man laver brødet efter de bedste opskrifter? Det bliver virkelig godt,« siger han.
»Vi vil gerne tilbage og dyrke den bageritradition, som egentlig er fundamentet for bagerierne i Danmark, og som mange har minder med. Produktet er vildt dejligt i sig selv, men er ikke blevet dyrket,« tilføjer Rasmus Sjødahl.
Intet lukker
De seneste par år har det ene madsted efter det andet slået dørene op i Carlsberg Byen – for eksempel Aamanns Genbo, der både serverer smørrebrød og sælger brød.
Hertil kommer en række andre restauranter.
Københavns Bageri er et brødudsalg, men man kan også tage plads ved vinduet med en kop kaffe, mens der udenfor er god plads til at sidde, så snart vejret snart tillader det.
De to ejere understreger desuden, at både Benji og Alice fortsætter med alle de vanlige klassikere.