Søren Frank: Vi gik på røven over old school rioja

Malbeck vinbar i Istedgade har skiftet navn til v.Lo og har udfaset de argentinske vine til fordel til resten af verden.

V.Lo vinbar, Istedgade 61, 1650 København V. Brød, tun og oliven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

v.Lo er muligvis det mærkeligste navn, jeg endnu har set til en vinbar. Jeg har brudt min hjerne i to uger og er stadig ikke kommet nærmere på en betydning af det kryptiske navn. Men jeg ved så meget, at manden bag hedder Patrick Mouritzen og tidligere drev vinbaren Malbeck her på den samme adresse. Malbeck, som med 15 år på bagen var en byens ældste vinbarer, fungerede i sin tid som en slags uofficiel ambassade for argentinsk vin i København.

Historien lyder, at Mouritzen rykkede til New York, hvor han arbejdede som sommelier i tre år, og da han kom hjem igen, havde både verden og hans smag ændret sig. Så vinbaren skiftede navn i fjor og udvalget ændrede sig til dække mere eller mindre hele verden fra såvel den klassiske som den mere vilde og naturagtige vinkel.

V.Lo vinbar, Istedgade 61, 1650 København V. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Et hul i væggen

V.Lo Wine Bar er ikke meget mere end et hul i væggen. Stedet har en god stor udestilling, men det var for koldt denne aften, så vi krøb ind i mørket.  Man sidder enten i den ganske lille bar eller på nogle hynder på en trappeagtig konstruktion op af den ene væg.

Jeg talte 27 vine på glaskortet, hvilket jeg vil karakterisere som et medium udvalg. v.Lo har også et pænt kort med flasker, men dem havde bartenderen ikke lyst til at åbne – på trods af at hun var udstyret med en coravin, som ellers gør det muligt at skænke af flaskerne uden at trække proppen op, således at vinen holder sig perfekt frisk.

V.Lo vinbar, Istedgade 61, 1650 København V. 2020 Müller -Thurgau Pur, Enderle & Moll. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

I min mund er orangevin en god aperitif, så jeg lagde ud med en macereret 2020 Müller Thurgau pur fra Enderle & Moll i Baden (90 kroner), som var fint saftig og havde en sjov duft og smag af basilikum. Min ledsager nød en fint mineralsk 2019 Aligoté Granit 35 fra La Vigne Mouton (95 kroner). Aligoté bliver oftest opfattet som chardonnays underhund, men den er faktisk i stand til at frembringe nogle sprøde og spændende vine.

Hvad angår madserveringen på v.Lo, er der ikke det store at skrive hjem om. Her er typiske barsnacks og charcuterie, og hvis man medbringer en mere substantiel sult, er det muligt at bestille en pizza fra MaMeMis trækulsfyrede ovn, der ligger lige rundt om hjørnet.

V.Lo vinbar, Istedgade 61, 1650 København V. Brød, tun og oliven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Vi investerede i lidt brød fra Mirabelle (25 kroner), som forekom en kende småtræt, jeg føler mig ikke sikker på, at det var bagt samme dag. Vi ville også gerne have haft en dåse ansjoser, men de var udsolgt, så vi endte i stedet en dåse tun, som ærlig talt var lidt småtør i kødet. Husets oliven (30 kroner) og mini saucisse (40 kroner) var dog fine.

V.Lo vinbar, Istedgade 61, 1650 København V. 2017 C Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Anden vinrunde bød for mit vedkommende på et glas rød bourgogne, en fint lys og letløbende 2017 Côtes de Nuits Villages fra Domaine Ballorin (100 kroner). Formentlig fra den sandede jord i det sydligste Côtes de Nuits, hvor vinene får en let, jordbæragtigt frugt.

V.Lo vinbar, Istedgade 61, 1650 København V. 2009 Rioja reserva, Vina Tondonia. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Old school rioja

Min ledsager sprang ud i noget så old school som en rioja, endda fra den super klassiske producent Lopez de Heredia. Der var tale om en 2009 Vina Tondonia reserva (135 kroner), som med sin vaniljekrydrede skovbærnæse var en oplevelse.

Lidt efter ankom et bud med vores pizzaer fra MaMeMi, henholdsvis husets populære klassiker med kartoffel, rosmarin og pancetta (125 kroner) og en mere innovativ sag med guanciale (kæbesnitte), karamelliserede rødløg, provolone-ost, æble og balsamico. Sødmen fra æbler og balsamico kunne måske lyde skræmmende, men kombinationen fungerede fint og bundene på MaMeMis tynde Roma-style pizzaer spillede som sædvanlig.

V.Lo vinbar, Istedgade 61, 1650 København V. 2020 Via Revolucionaria La C. Grande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Pebervinen fra Piemonte

Hvad drikker man til pizza? En frisk og uhøjtidelig rødvin, vil vi mene: Min ledsager fik sig en piemontesisk rød fra barolokommunen Verduno (80 kroner), som er det eneste sted, hvor man finder pelaverga-druen, der giver lyse og lette markant peber aromatiske vine. Pelarvergaen bestod pizza prøven med ug og slange.

Jeg rundede ligeledes aftenen af med en uhøjtidelig, lys og let rødvin. Faktisk en af de få argentinske vine som er tilbage på kortet i skikkelse af 2020 Via revolucionaria La C Grande (70 kroner). En vin lavet på criolla grande-druen af en af Argentinas få naturorienterede producenter, Matias Michelini.

Med hensyn til udmålingen af stjerner befinder v.Lo sig midt i feltet, svarende til tre og en halv stjerne.

V.Lo vinbar, Istedgade 61, 1650 København V. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

v.Lo Wine Bar

Istedgade 61, Kbh. V tlf. 33 31 19 70

Priser fra: Glas vin 60 kroner. Snacks 30 kroner