Ny Frederiksberg-restaurant på vej med franske køkkendyder og tidligere Formel B-køkkenchef i spidsen

Sol & Luna på Solbjergvej på Frederiksberg bliver til June.

Asger Klausen har tidligere været køkkenchef på Formel B i syv år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto/ Sofie Hvitved
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag åbner restauranten June på Frederiksberg.

Bag restauranten står Anders Vendelbo og Anders Strier, som også står bag de populære restauranter Frank, Polly og Grimal.

Parret stod også bag Sol & Luna, men den er nu lukket, og det er i Sol & Lunas lokaler, at den nye restaurant skal ligge.

Anledningen til ændringen er, at den tidligere køkkenchef på Michelin-restauranten Formel B Asger Klausen er kommet med ombord, udtaler Anders Vendelbo til KøbenhavnLIV.

»Vi har længe haft lyst til at lave en restaurant med den slags køkken, og så fik vi mulighed for at samarbejde med Asger. Vi glæder os – han har en masse at byde på og en masse kreativitet,« siger Anders Vendelbo til mediet.

Menuen kommer til at have grøntsager som hovedelement, men derudover vil der ikke være nedlagt dogmer på råvarevalgene.

Der vil også være både kød og fisk på menuen, står der i en pressemeddelelse, som folkene bag har udsendt.

Franske dyder og japanske rødder

En af retterne, man vil kunne på på June er denne ret med vilde svampe, urter og bakskuldbouillon. Bakskuld er en saltet, tørret og røget fladfisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Hvitved.

Asger Klausen beskriver sit køkken således:

»Mit køkken bygger på franske køkkendyder og de klassiske dybe smage derfra. Og så bygger jeg tallerkenen op med et stilrent elegant udtryk – men som under overfladen bygger på komplekse smagssammensætninger – og ofte med japanske rødder.«

Når June åbner, bliver det med både en menu med seks serveringer til 585 kroner og et a la carte-kort. De seks serveringer kan akkompagneres med en vinmenu til 485 kroner.

Det bliver sommelier Morten Magh, der kommer til at sørge for vin til maden. Han har tidligere arbejdet på flere Michelin-restauranter, herunder Atera i New York og AOC og Studio i København.

June ligger på Solbjergvej på Frederiksberg og åbner torsdag 26. oktober. Fremover vil der være åbent onsdag-søndag.