Kombinationen af en særlig vin og friske fjordrejer er ifølge Søren Frank tæt på verdens bedste match

Fjordrejesæsonen er i fuld gang, og så skal der chablis på bordet. Den mineralske, kalkede hvidvin matcher skaldyr perfekt, og det behøver ikke engang være den dyreste.

Chablis er det bedste, du kan drikke til din fjordrejemad. Kim Flyvbjerg

Hvis jeg skulle udpege verdens bedste mad/vin-match, ville chablis og fjordrejer utvivlsomt være med i opløbet. I min mund og næse smager og dufter chablis simpelthen af rejeskaller. For mig kommer det ikke som den store overraskelse, for når man står på Chablis’ bedste marker kan man se med det blotte øje, at jordbunden, som er tudsegammel havbund, er fyldt med fossiler af bittesmå skaldyr, der umiddelbart ligner små muslingskaller.

Jeg ved godt, at videnskaben siger, at man ikke kan smage kalk i vinen, selvom vinen har vokset på en kalket jord, men ikke desto mindre er det sådan, jeg har det med chablis. Den smager mineralsk og kalket, altid med en god portion citrus, som i kombination med god frisk syre gør den perfekt til ikke bare rejer, men de fleste skaldyr og fisk. Bestil en flaske chablis til dit skaldyrsplateau, og du vil med garanti ikke blive skuffet!