I starten brugte kokkene en »bong« fra Christiania – Søren Frank foretrækker en pistol

Søren Frank leger med ilden i denne uges udgave af Berlingskes gastronomiske nyhedsbrev, »God smag«, hvor du også kan læse om en middag med en dansk vinlegende og selv kan eksperimentere med ugens opskrift. 

Søren Frank, mad- og vinanmelder på Berlingske, står bag denne uges gastronomiske nyhedsbrev. Thomas Lekfeldt

Røg gør noget ganske særligt ved mig. Det er, som om duften og smagen af røg rammer et dybere lag i min bevidsthed. Måske fordi den første tilberedte mad, vi som mennesker spiste, var lavet over ild.

Det er en særlig form for forbundethed, som man for eksempel mærker tydeligt, når man sidder oppe i den svenske skov i Halland på bålrestauranten Knystaforsen, der er drevet af den danske kok Nicolai Tramm, hvor samtlige retter på den ene eller anden måde har været en tur over den åbne ild.