Historisk spisehus genåbner – nu med tidligere michelinkok i spidsen

Med en fortid hos Tivolis The Paul, Cofoco og Restaurant Kul skal ny køkkenchef stå i spidsen for menuen hos nordsjællandsk spisested.

Spisehuset genåbner med tidligere michelinkok, petanque, forsamlingshus og gårdbutik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Matthiesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For nylig slog det efterhånden velkendte Brede Spisehus, der ligger tæt ved Mølleåen og Frilandsmuseet i Lyngby, dørene op på ny.

Restauranten, der har eksisteret i godt og vel 130 år, skal nu drives af restauratøren Madkastellet, der blandt andet står bag Bistro Panpan i København Zoo og Den Grønne Kødby. Denne gang er det med en ny tilføjelse, »Brede Høker«, som er en café i forlængelse af spisehuset med lokaler, man kan leje.

Spisehusets nye køkkenchef er Christian Mortensen (th.) – her sammen med Lars Lundø, der er driftschef på Brede Spisehus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Matthiesen.

De nye folk bag har med egne ord en »stærk ambition om at styrketilhørsforholdet til det traditionsrige sted og skabe kulinariske oplevelser for hele oplandet – store som små gæster,« skriver de i en pressemeddelelse.

Men selvom stedet skal tiltrække både det yngre og ældre klientel, kommer køkkenet stadig til at udspringe af »det bedste, sæsonerne har at byde på«, proklamerer de.

Den opgave skal den nye køkkenchef Christian Mortensen, der blandt andet har en michelinstjerne på cv'et, stå for.

Han har tidligere været køkkenchef i otte år under Paul Cunningham på gourmetrestauranten »The Paul«, der havde til huse i Tivolis Glassal. Fra 2004 og frem til lukningen i 2011 havde restauranten én stjerne i den anerkendte michelinguide. Desuden har han været en del af restaurantkæden Cofoco og Restaurant Kul i Kødbyen, som han stod bag sammen med kokken Henrik Jyrk.

Hos Brede Spisehus kan man blandt andet forvente at finde fiskefrikadeller af bæredygtig torsk og røget, dansk ørred med tatarsauce, oplyser de nye forpagtere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Matthiesen.

»Brede Spisehus skal være et sted for alle, og det skal også afspejles i menukortene, hvorfor der altid vil være noget for enhver smag at finde hos os,« fortæller Christian Mortensen.

Til frokost tager menukortet sit aftag i det danske køkken, som også er at finde på aftenens menukort, der ellers beskrives som »moderne og fyldt med grønt«.