»Hemmelig« del af Kødbyen vil være nyt sommer-hotspot

Overset område i Kødbyen vil give københavnerne en brøkdel af den festivalstemning, som er aflyst i hele 2020.

Den Grønne Kødby vil give københavnerne den festivalstemning, som glimrer ved sit fravær i sommeren 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kødbyen findes i flere forskellige farver. Du kender måske den brune, den hvide og den grå, men snart kan du også stifte bekendtskab med den grønne.

I løbet af sommeren skal københavnerne vænne sig til navnet Den Grønne Kødby. Slagtehusgade, der er en lidt overset gade i den grå del af Kødbyen, forvandles til et festivalområde i miniformat. Her vil en række madiværksættere gøre den slidte gade til et hyggeligt område med gademad, musik og barer, der skal sørge for en coronavenlig feststemning.

»Vi er en gade fyldt med madfolk og iværksættere, der hver dag arbejder for at trække vores madsystem i en grønnere retning, og vi lider alle i disse tider. Derfor går vi nu sammen om at skabe det, Kødbyen altid burde have plads til: et dynamisk koncept, der udvikler sig over tid, og hvor små madiværksættere kan samles om at skabe magiske oplevelser for os selv og vores gæster,« fortæller medarrangør Mia Maja Hansson, stifter af Kitchen Collective og medstifter af madinnovationshuset i Den Grønne Kødby.

Rasmus Pors, partner i og stifter af Madkastellet

»Den Grønne Kødby åbner i den lidt oversete del af Kødbyen, hvor alt er en tand mere skævt, charmerende og gøglet.«


Den Grønne Kødby er åben fra 18. juni kl. 18 og frem til 29. august, og løbende vil forskellige madboder og events poppe op. Torsdag-lørdag vil der være musik på scenen kl. 19-23. Alle dage er der åbent fra 12-23.

En gade med madiværksættere

Slagtehusgade rummer i forvejen en række madiværksættere, og Den grønne Kødby er etableret af en lang række lokale aktører heriblandt CPH Food Space, der støtter op om madiværksætteri, Madkastellet, H15 cafeteria og mange andre.

»Vi håber at kunne give noget inspiration til, hvordan man kan udvikle Kødbyen i fremtiden, og derfor er det også kun passende, at Den Grønne Kødby åbner i den lidt oversete del af Kødbyen, hvor alt er en tand mere skævt, charmerende og gøglet,« siger Rasmus Pors, der er partner i og stifter af Madkastellet.

Folkene bag Den Grønne Kødby kalder selv konceptet for et »dynamisk gadekøkken«, der fylder hele Slagtehusgade med løbende udskiftninger i sommer. Den Grønne Kødby holder åbent hele sommeren. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

I Den Grønne Kødby kan man hele sommeren spise forskellige former for mad, blandt andet japansk og italiensk med et dansk tvist. Desuden kan man finde mikrobryg fra det nyåbnede Åben Bryg, eller man kan drikke kold rosé fra Rosévognen. Der vil løbende være udskiftninger.

»Vi forudser, at rigtig mange danskere kommer til at savne den mangfoldighed, underholdning og madglæde, landets mange festivaler plejer at tilbyde. Med Den Grønne Kødby håber vi at kunne lukke bare en smule af det hul,« siger Mia Maja Hansson.