5 stjerner: Anmelderen fik både »sex« og »en moderne klassiker« på sit krobesøg

På Mortens Kro i Aalborg spiser man kendiskokken Morten Nielsens moderne fortolkninger af det klassiske smørrebrød i natklublignende omgivelser og med malerier af afklædte kvinder på væggene. En syndigt god oplevelse.

Madanmelder Svend Rasmussen har besøgt Mortens Kro, og sommerfrokosten berettigede nærmest i sig selv turen til Aalborg, skriver han og giver fem stjerner i denne uges frokostanmeldelse. Lars Horn/Baghuset

Sex og smørrebrød er ikke umiddelbart forenelige størrelser. Indtil man møder Morten »Kok« Nielsen: kendiskok fra Aalborg med en efter eget udsagn stærk og sund appetit på alle livets glæder, også – og ikke mindst – de mere kødelige af slagsen.

Kombinationen af mad og sex har Morten Kok dyrket i årtier som skribent i det erotiske herremagasin Tidens Mand og i kogebøger som »Forførende weekendmad for to«, »Pigernes kulinariske fristelser« og »Sensuelle stunder« (i B.T. hed anmeldelsen af sidstnævnte »Bar røv og bearnaise«).