Gourmetrestaurant drejer nøglen om, og drømmen om en Michelin-stjerne er knust – i hvert fald for nu

Ifølge restauranten har »meningsløse årsager« og ydre omstændigheder gjort, at de må lukke.

Der duftede af Michelin-ambitioner på Hâidan. Men restauranten må give fortabt og dreje nøglen om Niels Ahlmann Olesen

Den asiatiske gourmetrestaurant ville sætte den nye københavnske bydel på verdenskortet.

Og med den tidligere Geranium-kok Gabriele Rizzo i spidsen var ambitionerne da også til at føle på: En Michelin-stjerne.

I august sidste år slog restaurant Hâidan dørene op i designhuset The Audo i Nordhavn.

Men ydre omstændigheder har nu gjort, at Hâidan må dreje nøglen om.

Det skriver restauranten på det sociale medie Instagram.

Ifølge restauranten skyldes lukningen, at designhuset The Audo har valgt at smide dem ud af huset af »meningsløse årsager«.

»Den eneste årsag til, at vi ikke kan fortsætte, er på grund af beslutningen, som er blevet truffet af dem (The Audo, red.). Vores ejer og køkkenchef Gabriele var ellers klar til at blive ved og forsætte rejsen,« skriver Hâidan videre i sit opslag.

Nu vil Hâidan kigge efter en ny lokation og forsikrer gæsterne om, at de vil vende tilbage stærkere end nogensinde før.

Rødfisk på snebævresvamp med en emulsion på pistacienødder fra området nær Etna på køkkenchef Gabriele Rizzos hjemø, Sicilien. Niels Ahlmann Olesen

Køkkenchefen Gabriele Rizzo har tidligere stået i køkkenet hos blandt andre Jordnær og Geranium i København, Benu og Coi i San Francisco og Món Vinic og Els Casals i Barcelona.

Når han går i køkkenet, er det med en stræben efter det perfekte og det innovative – så det sker med pincet og præcision.

»Jeg har høje ambitioner og indrømmer gerne, at vi går efter vores gæsters ultimative anerkendelse, men også anerkendelse i form af en Michelin-stjerne – og vi arbejder hver dag passioneret for at give vores gæster en oplevelse, som får dem til at tænke, sanse og undre sig,« fortalte Gabriele Rizzo til MigogKbh, kort efter restauranten åbnede i august.

I november indkasserede Hâidan fem ud af seks stjerner i Berlingske.

Det har ikke været muligt for Berlingske at få en kommentar fra The Audo.