Førende japansk restaurant åbner nyt københavnersted

Landets førende sushirestaurant åbner nyt, ambitiøst japansk spisested på Østerbro

Sushi Anaba knopskyder med ny restaurant i København. Her er det nigiri med chutoro-tun fra Anaba. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mads Battefeld åbnede i 2019 landets hidtil mest ambitiøse sushirestaurant, Sushi Anaba i Nordhavnen, med topanmeldelser, blandt andet seks stjerner i Berlingske, til følge.

Siden har det været nærmest umuligt at få bord på den lille restaurant, som har plads til bare 12 gæster.

Nu er der imidlertid håb forude for dem, som gerne vil opleve japansk mad fra den øverste hylde, for sammen med sommelieren Henrik Ando Levisen åbner Battefeld nu endnu en ambitiøs japansk restaurant.

Navnet bliver Ando, som er Levinsens familienavn, og regiet bliver kappo, som refererer til en køkkenstil fra Osaka, der placerer sig midt mellem den uformelle pub-agtige izakaya og det meget formelle tempelkøkken, kaldet kaiseki, som kører med lange rituelle menuer.

Sådan ser den kommende japanske restaurant Andos logo ud. Fold sammen
Læs mere

Japanske kokke flyves ind

Kappo foregår normalt med counter dining, altså spisning ved køkkendisken, og sådan bliver det også i Andos tilfælde, hvor der bliver plads til 16 gæster ved disken. På sigt er det planen at supplere med et baglokale med borde, hvor der bliver plads til yderligere 16 gæster.

Traditionelt set serverer en kappo restaurant á la carte-retter; på Ando kommer man imidlertid til at køre med to menuer, en kort og en lang. Som det er tilfældet med Sushi Anaba vil såvel tilgangen som teknikken være japansk, mens råvarerne bliver de lokale.

Kokkene bliver fløjet ind fra Japan, køkkenchef bliver Masaki Tai, som blandt andet har arbejdet fire år på Kabi (moderne japansk restaurant i Tokyo, som køres af den tidligere Kadeau-kok Shohei Yasuda) og senest arbejdede på SOWER (en af Japans for tiden mest hypede restauranter i Shiga). Det er også planen, at Henrik Levinsens hustru, kokken Akiko Ando Levinsen, skal slutte sig til køkkenbrigaden, når den forestående barsel er overstået.

Henrik Ando Levinsen og Mads Battefeld fotograferet ved anden lejlighed. Fold sammen
Læs mere

Japansk stemning i København

Ifølge Henrik Ando Levinsen bliver restaurantens interiør til i tæt samarbejde med førende danske og japanske håndværkere:

»Hvor Sushi Anaba er rent, lyst og roligt, kommer Ando til at være intimt, dunkelt og fuld af energi,« siger Henrik Ando Levinsen, der i en periode har arbejdet som tjener i Tokyo.

»Jeg ønsker at bringe noget af det, jeg savner mest ved Japan, til København. Stemningen, når man i skumringen går rundt i storbyen, der er ved at vågne til fest med duften fra den rødglødende yakitorigrill og lyden af latter og glas, der klinker,« siger Henrik Ando Levinsen.

Henrik Ando Levinsen fotograferet under en tidligere pop up. Fold sammen
Læs mere

»Hvor jeg igennem mange år har arbejdet med at please alle smagsløg, bliver det her mere take it or leave it. Dette skal være mit ønskebarn med min musik, drikkevarer og mad, jeg selv gerne ville drikke/spise, og en indretning, hvor jeg selv har været indover hver en detalje,« siger Henrik Levinsen, som tidligere har arbejdet på blandt andre Noma og Søllerød Kro og senest har været sommelier på Maison i Dronningens Tværgade.

Ando forventes at åbne til november/december i Øster Farigmagsgade 93, hvor før Ralphs Mad & Vin havde til huse.