Her er de ultimative vine til maden fra havegrillen

Søren og Søren er tilbage og tester vine – hvide som røde – til fisk fra grillen

»Sørens Vinkælder« med Søren Frank og Søren Jacobsen Damm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søren Franks Vinkælder er tilbage efter en lang og velfortjent sommerferie. Hedebølgen skyller dog stadig ind over det danske rige, og det er simpelthen for varmt at være indendørs. Vi er således rykket ud i haven, hvor der er fyret op under grillen.

Det er for varmt til spise kød, så vi skal have fisk. Søren Damm har købt laks og tun hos fiskehandleren, idet vi tillader os at gå ud fra, at det er det, de fleste danskere smider på weberen, når det skal være havmad.

Søren Frank har til gengæld været en tur i kælderen og fundet en stribe vine frem, som han håber vil passe til fiskene fra grillen. Hypotesen er, at man med fordel kan gå oversøisk, når der barbecue i farvandet, og hvem siger, at rødvin ikke kan fungere lige så godt her som hvid?

Vi smager følgende vine:

  • 2018 Riesling Interval 106, Slobodne (170 kroner, Niche Vine).
  • 2020 Le Rayon Blanc, Thomas Puéchavy (260 kroner, Lieu-dit).
  • 2019 Chorey-les-Beaune, Jadot (329 kroner/ 219 kroner v. 6 flasker, årgang 2020 (Kjær og Sommerfeldt).
  • 2019 Chardonnay Los Alamos, Chanin (325 kroner, Fine Wines).
  • 2020 Groll 'n Roll, Les Vignes de Babass (170 kroner, Lieu-dit).
  • 2021 Beaujolais Villages »Prémices«, Dufaitre (170 kroner, Lieu-dit).
  • 2019 Pinot Noir Wester Reach, DuMol (520 kroner, Fine Wines).