Engang lå her en stamcafé for de lokale. Nu rykker diner ind over for kendt biograf

Axeltorv har fået sin egen diner i de lokaler, hvor Café René plejede at holde til. Navnet er inspireret af pladsens berømte biograf. Dineren vil forene det internationale og det lokale.

Dineren vil blandt andet nyfortolke burgeren og være et lokalt forankringspunkt på pladsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Yo. You have called Palace Diner«.

Der er ingen tvivl om referencen til den amerikanske dinerkultur, når man ringer til Københavns nye restaurant, og telefonen går på svarer.

Der er heller ingen tvivl om referencen til beliggenheden over for byens ubetinget mest farvestrålende biograf.

Mens det stadig diskuteres, hvad der skal ske med den gamle Gernes-udsmykkede bygning, er der ikke længere tvivl om, hvem der rykker ind i de lokaler, der plejede at huse Café René. Cafeen var blandt andet kendt for være stamsted for ansatte i området – herunder Tivoli.

Lørdag åbner Palace Diner, og målet er klart: Man vil være det lokale forankringspunkt på det torv, de fleste forbinder med Jensens Bøfhus, Wallmans i Cirkusbygningen og, naturligvis, Palads.

Vaflen skal også nytænkes – og indeholder for eksempel miso. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

»Det er jo et lidt turistet område, men der er rigtig mange mennesker, som har deres gang her hver eneste dag. Fra vores perspektiv var der ikke lige umiddelbart nogen, der servicerede dem. Så det vil vi gøre,« siger daglig direktør Thomas Fabricius-Bachmann.

»Vi vil både repræsentere noget, der har en international standard, og være noget for de lokale, og det skal navnet også afspejle,« tilføjer han.

Vaffel med miso

Ejerne bag driver i forvejen restauranterne Mæxico, som ligger flere steder i København.

På den nye diner er der burger på menuen, men i en nyfortolket udgave med krogmodnet kød med simpel sesambolle og brunet løg, mens fried chicken-burgeren er med gochujang glaze og sesambolle, fortæller Thomas Fabricius-Bachmann.

Vaflen er heller ikke helt, som vi kender den. Den er lettere end normalt og er tilsat brunet smør og miso.

»Vi har taget inspiration fra omverdenen. Den eklektiske tilgang ser man i mange køkkener for tiden, og det vil vi også gøre her. Der er dog måske ikke så mange, der har leget med vaflen,« siger han.

Fra den nye diner kan man kigge direkte over på biografen Palads, som har lagt navn til stedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Samtidig vil ejerne se på dinertraditionen med »2023-øjne«.

»Vi har gentænkt indretningen. Båsene er der, fordi det er hyggeligt, men vi har gjort stilen lidt mere simpel og valgt nogle varme farver,« siger Thomas Fabricius-Bachmann, der også gerne har villet skabe en moderne fortolkning af en café.

»Det betyder, at vi gentænker indretning i forhold til, hvordan mange kan lide at tage ud og spise i dag. Det gælder også stemningen og den mad, der bliver serveret. Man vil opleve, at her er stille og roligt i løbet af ugen, og at det bliver lidt mere upbeat i weekenden,« siger Thomas Fabricius-Bachmann, der i en periode overvejede, om det overhovedet skulle hedde en diner.

»Eatery var også oppe og vende. Men der var noget ved hele dinertraditionen, vi syntes var sjovt, og som vi gerne ville komme med et nyt syn på,« siger han.

Læs mere her.