Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia er en af Jyllands – og måske Danmarks – allerbedste restauranter.
Den har ligget der siden 2001, og siden 2017 har den haft en Michelin-stjerne.
Mette og Rainer Gassner har drevet restauranten siden 2001, men når 2024 bliver til 2025, så tager ægteparret Lærke Krudt og Michael Nørtoft over, skriver restauranten i en pressemeddelelse.
Da Søren Frank anmeldte restauranten i 2020, var han stærkt begejstret og gav stedet fem stjerner.
Han roste både panoramaudsigten over Lillebælt, den gode akustik og maden.
»Det er langtfra altid, at Michelin-restauranter i provinsen lever op til værdigheden, men i dette tilfælde indfriede Ti Trin Neds lokalt funderede og klassiske, men aldrig kedelige, køkken til fulde forventningerne,« skrev Søren Frank dengang.
Intet tyder på, at maden siden er blevet dårligere, og Mette Gassner siger til Børsen, at overdragelsen ikke har noget med hverken sygdom, alder eller en manglende lyst til at lave mad at gøre.
»Rainer og jeg har altid været enige om, at vi ikke skulle fortsætte med Ti Trin Ned til pensionsalderen, og jeg har bare altid været bange for at skulle stoppe på et tidspunkt, hvor vi ikke var på toppen. Og selvom vi bestemt føler os på toppen nu, og slet ikke er presset til at ændre noget, så er der simpelthen opstået en helt enestående mulighed for at give stafetten videre,« siger Mette Gassner.

Michael Nørtoft har arbejdet på restauranten fra 2018 til 2020, og han har nye erfaringer med sig hjem til Fredericia, når han overtager Ti Trin Ned.
Han har nemlig arbejdet på Formel B, og det seneste års tid har han været souschef på Geranium.
Geranium har tre Michelin-stjerner og blev i 2022 kåret til verdens bedste restaurant af World's 50 Best Restaurants.
Michael Nørtoft er desuden holdkaptajn for det danske kokkelandshold.
Han siger, at han har stor respekt for det, som Mette og Rainier Gassner har opnået.
»De forandringer, der naturligt kommer med et skifte, vil derfor tage afsæt i det klassiske franske og nye nordiske køkken – samt et ønske om at skabe en ny, fantastisk gæsteoplevelse; tilføre vores personlige præg og bringe køkkenet helt ud i restauranten,« siger Michael Nørtoft i pressemeddelelsen.
Den sidste service med det gamle hold bliver 21. december.