Anmelderroste restauratører rykker ind i byens nye gå-ud-gade

Frank og Polly-gruppen åbner ny new yorker-inspireret restaurant med otte retter for 375 kroner.

Jonas Franck og Jeff Randall er henholdsvis køkkenchef og restaurantchef i den nye restaurant Cleo i Rantzausgade. Sebastian Vistisen Toft

Der var engang, hvor Rantzausgade gik for at være et af byens værste rabarberkvarterer. Nu er gentrificeringen imidlertid også kommet her til Nørrebros baggård. Gaden har et stykke tid haft flere studentervenlige tilbud så som vegetarrestauranten Baka d’Busk, ølbaren Kølsters og den venlige nabo, tavernaen Guldregn. I fjor fik gaden såmænd også sin første Michelin-stjerne, som gik til Jonathan Tams kantonesisk-skandinaviske Jatak.

Nu rykker så Polly-Frank-gruppen, der ud over de to nævnte restauranter også tæller June ved Frederiksberg station og Grimal på Istedgade, ind i kampen om Rantzausgade. Ledelsen, som består af restaurantchefen Anders Vendelbo og kokken Anders Strier, har taget bestik af lokalområdets unge profil og valgt at lægge sig på et prisleje et par hundrede kroner under gruppens andre restauranter.  For 375 kroner får man således otte serveringer (hvoraf den ene er brød). Cleo, som navnet bliver, melder sig således ind i kampen om at servere flest mulige retter for færrest kroner.