DEAS investerer tungt i fremtiden

Et internt udviklingsforløb og opkøbet af Nordea Ejendomme har kostet ressourcer og ført til, at koncernen for 2018 præsterer sit hidtil dårligste – men dog stadig positive – bundlinjeresultat. Masterplanen er, at de mange aktiviteter skal varme op til omsætningsvækst og langt bedre indtjening allerede i år.

Henrik Dahl Jeppsen, adm. direktør i DEAS, lægger i skjul på, at et projekt for at styrke organisationens topprioriteter har krævet ressourcer. ”Men vi mærker nu resultaterne af de mange indsatser, som vores dygtige medarbejdere yder. Vores igangværende lejerundersøgelse indikerer f.eks. en klar forbedring i vores lejeres tilfredshed. Det er et tydeligt bevis på, at vores investeringer i medarbejdere, mere effektive processer og nye måder at arbejde på giver konkrete resultater og forbedringer,” siger han. PR-foto: DEAS Fold sammen
Læs mere

2018 var et travlt år for landets største ejendomsforvaltningsselskab, DEAS. Der blev på forskellige fronter arbejdet med at skabe fremtidig indtjening. Men det har kostet her og nu, både på top- og bundlinje.

Det viser en regnskabsmeddelelse for koncernen, som bliver offentliggjort i dag, torsdag.

Mest påfaldende er årets resultat, 3 mio. kr., hvilket er det dårligste i koncernens historie. Omsætningen steg med 4,8 pct., til 551 mio. kroner. Men renset for omsætningen fra det tilkøbte Nordea Ejendomme, der formelt tæller med fra slutningen af november 2018, var væksten lige under 3 procent.

Henrik Dahl Jeppesen, adm. direktør i DEAS

»Vi har måske ikke haft den fremgang, vi ville have. Men vi har jo også fokuseret på noget helt andet de seneste to år.«


Adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen anslår til Berlingske Business Ejendomme, at den årlige markedsvækst inden for ejendomsadministration ligger på 5-6 procent. Hvis det skøn holder, har DEAS altså enten tabt markedsandele på sin traditionelle kerneaktivitet, eller også har der været et decideret omsætningsfald i andre dele af forretningen, igen hvis man fraregner omsætningen fra Nordea Ejendomme.

Myndighedsgodkendelse trak ud

Der er dog ikke bekymrede miner i DEAS, hvor Henrik Dahl Jeppesen i stedet hæfter sig ved, at man har varmet op til stærke resultater i de kommende år.

F.eks. har købet af Nordea Ejendomme været tungt at gennemføre, og myndighedsgodkendelsen trak længere ud end forventet. Men nu har står man til gengæld i den strategiske position, man sigtede efter, hvor man har alle de produkter, som kunderne kunne ønske sig, på hylderne. Samtidig er der i 2018 kommet 90 nye kunder ind i administrationsforretningen.

»Vi kommer styrket ud af 2018 med en unik position på markedet og med to stærke tilbud til kunderne, nemlig asset management og ejendomsadministration. Derudover har vi nu et langt mere effektivt leveranceapparat til vores kunder. Vi har opnået en tilfredsstillende vækst og omsætning i 2018,« siger Henrik Dahl Jeppesen.

»Vi har måske ikke haft den fremgang, vi ville have. Men vi har jo også fokuseret på noget helt andet de seneste to år,« tilføjer han, og henviser til, at DEAS i 2017 startede et projekt for at styrke virksomhedens topprioriteter: Kundeservice, kvalitet og effektivitet. Det har indebåret en omstilling i måden, DEAS producerer leverancer på, herunder effektiv produktionsplanlægning, team-arbejde og fokus på forbedringer.

Forbedring allerede i år

Det er ikke nyt, at DEAS lever med en beskeden bundlinje, når man til gengæld har bygget op til en bedre fremtid. I 2018 var resultatet særligt lavt, men også de tre seneste år har det været under 3 pct. af omsætningen.

Det skal ses i forhold til, at det i årtiets begyndelse mere almindeligt lå på 6 pct. af omsætningen, og før finanskrisen var det nærmere 9 pct. af omsætningen. Med den slags marginaler på den nuværende omsætning ville resultat nå op omkring 30-50 mio. kroner, hvor det altså blev 3 mio. kroner i 2018.

Henrik Dahl Jeppesen er ikke i tvivl om, at DEAS er på vej til driftsmarginaler på det niveau, selskabet historisk har præsteret.

»Jeg tror, du vil se et væsentligt stærkere resultat allerede i 2019 og 2020. Vi er ikke på samme måde som børsnoterede virksomheder forpligtede til at oplyse noget om vores forventninger til fremtiden. Men vi ser meget positivt på den. Vores ejere (den britiske kapitalfond Montagu, red.) tvivler heller ikke på, at der ligger meget, meget klare business cases bag alt, hvad vi gør,« slutter Henrik Dahl Jeppesen.