Guide: Undgå farlig smertestillende medicin

Hver dag året rundt sluger en million danskere smertestillende piller. Men de giver stærkt øget risiko for hjertesygdom og for tidlig død. Sundhedsstyrelsen forsøger nu at dæmpe forbruget. I denne guide får du en oversigt over det sikreste gigtmedicin.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op imod 200 dødsfald. I hundredvis af hospitals-indlæggelser med farlige maveblødninger. Den helbredsmæssige pris ved de såkaldte ’gigtpiller’ i håndkøb er enorm.

Hver dag året rundt sluger mere end en million danskere disse piller for at lindre ikke mindst ledsmerter, men også f.eks. hovedpine og menstruationssmerter.

37 pct. af alle voksne danske kvinder og 18 pct. af alle mænd har nu de smertestillende piller med i lommen eller tasken, når de går på arbejde, viser en spørgeskema-undersøgelse. Og en anden undersøgelse, netop bragt af nyhedsbrevet A4, dokumenterer, at halvdelen af de adspurgte håndværkere over 35 år hver dag tager pillerne for at komme igennem arbejdsdagen.

Det får du i denne 16 siders PLUS-pakke:

  • Så farlige er gigtpiller
  • De bedste gigtmidler – og deres bivirkninger
  • Stress får os til at sluge piller
Vis i fuld skærm

Se også: "Guide: Sælg dit rod og få råd til din sommerferie" (19 kr.), "Irritabel tyktarm: Sådan slipper du for smerter" (19 kr.), "Stort tema: Demens - de første tegn" (19 kr.)

 

 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra B PLUS her


Op imod 200 dødsfald. I hundredvis af hospitals-indlæggelser med farlige maveblødninger. Den helbredsmæssige pris ved de såkaldte ’gigtpiller’ i håndkøb er enorm. Hver dag året rundt sluger mere end en million danskere disse piller for at lindre ikke mindst ledsmerter, men også f.eks. hovedpine og menstruationssmerter. 37 pct. af alle voksne danske kvinder og 18 pct. af alle mænd har nu de smertestillende piller med i lommen eller tasken, når de går på arbejde, viser en spørgeskema-undersøgelse. Og en anden undersøgelse, netop bragt af nyhedsbrevet A4, dokumenterer, at halvdelen af de adspurgte håndværkere over 35 år hver dag tager pillerne for at komme igennem arbejdsdagen.

Vis i fuld skærm