Otte er omkommet efter togulykken på Storebælt

Fyns Politi opjusterer nu antallet af døde ved onsdagens togulykke. Samtidig oplyser politiet nu mere om de omkomnes kvæstelser.

Pressemøde på Odense Politigård. Fra venstre er det politidirektør Arne Gram, chefpolitiinspektør Lars Bramhøj, overlæge fra Odense Universitet Hospital Søren Jepsen og viceberedskabsdirektør Rene Cording Jepsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robert Wengler
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiets undersøgelser har vist, at der var yderligere to dræbte efter onsdagens togulykke på Storebælt. Det oplyser Fyns Politi på et pressemøde torsdag morgen.

Dermed er antallet af dræbte nu oppe på otte personer, mens yderligere 16 blev kvæstet ved gårsdagens påkørsel. Konkret er der tale om, at fem kvinder og tre mænd er omkommet. Der er ingen børn blandt de omkomne.

Politiet oplyser endvidere, at de omkomne har så svære kvæstelser, at det er nødvendigt at anvende DNA-spor og tandkort til at identificere ofrene. Identifikationsarbejdet er dog fortsat uafsluttet. Politiet oplyser, at Odense Universitetshospital vil komme med en opdatering vedrørende de kvæstedes tilstand i løbet af torsdagen.

Ved pressemødet ønsker chefpolitiinspektør Lars Bramhøj ikke at uddybe, hvor i toget de omkomne befandt sig.

Dødstallet på højde med Sorø-ulykken

Den seneste opjustering bringer antallet af dræbte op på samme niveau som togulykken ved Sorø i 1988. Her kørte et tog af skinnerne med høj hastighed og krævede otte menneskeliv, mens yderligere 72 personer blev kvæstet.

Pressemødet er det fjerde af sin art, siden politiet onsdag klokken 07.35 modtog beskeden om, at et lyntog havde påkørt gods på den vestlige del af Storebæltsforbindelsen nær Nyborg. Det forulykkede tog havde formentlig – ifølge Havarikommissionen – ramt en trailer fra et godstog, som transporterede tomme flasker mod Fredericia for bryggeriet Carlsberg. Godstoget var opereret af DB Cargo.

Politiets fund af yderligere to omkomne skulle være sket, efter at man flyttede togelementerne fra lavbroen. Ifølge TV 2 er toget nu opmagasineret i Nyborg.

Det er fortsat uvist, hvad der var skyld i ulykken, men ifølge Dansk Jernbaneforbund var tragedien ikke togpersonalets skyld.

Ved morgenens pressemøde var Fyns Politi dog mindre sikre.

»Vi er ikke på det punkt«

Spørgsmålet om præcis, hvad der var skyld i ulykken, ønskede Fyns Politi ikke at svare på ved morgenens pressemøde.

Onsdag kunne lokoførerenes fagforening, Dansk Jernbaneforbund, dog oplyse til Berlingske, at de implicererede tog- og lokoførere var afhørt i forbindelse med ulykken. Fagforeningen oplyste til Berlingske, at de har handlet helt efter bogen i situationen, og at ingen kunne drages til ansvar for ulykken.

Ifølge chefpolitiinspektør Lars Bramhøj kan man dog ikke konkludere noget definitivt endnu.

»Vi er ikke på det punkt, hvor vi kan begynde at bekræfte det,« sagde han på morgenens pressemøde.