»Cordua & Steno«: Den umistelige ret til grov tilsvining af folk på de sociale medier

Vaccinepas vs. genåbning, humorløs homoseksuel, regulering af retten til tilsvining på de sociale medier, tysk ud af folkeskolen og Anders Fogh bandlyst af Kina i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – hør med live på b.dk, eller lyt med senere i Podimo eller 24syv-appen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr

1. time

Så kom genåbningsplanen endelig! Nu kan friheden endelig slippes løs! Eller kan den? Har politikerne opfundet nye begrænsninger i den personlige frihed med et corona/vaccinepas? Vi tager debatten med Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige, der står uden for forliget, og Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti, der gik med i aftalen.

Hør med fra kl. 10.05 på Berlingske eller Facebook. Vi skal også uddele Ugens Fidusbamse og kommentere ugens begivenheder i dansk politik.

»LGBT+ Danmark (En forening, der i mange år har organiseret især homoseksuelle, red.) er trådt ind i krigen mod humor og ytringsfrihed. De mener tilsyneladende, at vi homoseksuelle og andre, som hører under LGBT+-paraplyen, er så svage, at vores verden vil bryde sammen, hvis vi hører jokes om homoseksuelle.«

Sådan skrev den unge homoseksuelle Tobias Pultz i en kronik i Politiken for nylig. Pultz møder sekretariatschef, Susanne Branner Jespersen fra LGBT+ Danmark i en debat om blandt andet humor og seksuelle minoriteter. »De mener, at jeg ikke – blot på baggrund af min seksualitet – er i stand til at håndtere humor«, hævder Pultz.

2. time

Grove tilsvininger på de sociale medier har efterhånden nået et niveau, hvor politikerne med statsministeren i spidsen råber vagt i gevær. Senest har en række deltagere og en dommer i TV 2s talentshow »X Factor« oplevet kommentarer, der har karakter af tilsvining fra helt almindelige mennesker, der hjemme ved kakkelbordene skriver lige, hvad der falder dem ind.

Skal man lade det passere i ytringsfrihedens hellige navn, eller skal der opstilles regler og censur over for de sociale medier, der kan forhindre den slags? Vi tager debatten mellem SFs Rasmus Nordqvist og Tænketanken Justitias direktør, Jacob Mchangama.

Skal faget Tysk helt ud af Folkeskolen, fordi sproget er et levn fra fortiden. Interessen er faldende, og der er mangel på tysklærere. Nogle lærere mener, at fagets udfasning også giver mulighed for at nedkorte de alt for lange skoledage. Lærer Carl Kinze, der er næstformand i Tysklærerforeningen, er ikke enig, men han erkender, at kampen for det tyske sprog i fremtidens skole måske ikke står til at vinde. Kinze er med på en telefon.

De diplomatiske fløjlshandsker er kommet af i forholdet mellem USA og Kina, der skændtes for åben mikrofon under et topmøde i Alaska. EU har sat fire kinesiske embedsmænd på en liste, der bliver ramt af sanktioner fra EU. Kineserne har svaret igen med sanktioner mod blandt andre tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. Hvad er meningen?

Vi spørger Berlingskes Asien-korrespondent, Lene Winther, om en analyse.

Hør tidligere afsnit her: