»Jeg bruger æstetikken som et kunstgreb for lige at give folk mulighed for at trække vejret.« Jan Grarup har i over 30 år rejst verden rundt for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer

Podcast – Byens Bedste: Nordens største fotofestival – Copenhagen Photo Festival – afvikles for 11. gang. Den prisvindende krigsfotograf Jan Grarup og Berlingskes arkitekturredaktør, Holger Dahl, taler om tiden, hvor smartphones har gjort alle til fotografer, og fotografiet er blevet et digitalt produkt.

Jan Grarup er krigsfotograf og dækkede sin første væbnede konflikt allerede som 17-årig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

For første gang i år præsenterer Copenhagen Photo Festival en decideret udstillingspark på Refshaleøen, hvor en række arkitekter og arkitektstuderende har bidraget til at gøre fotooplevelsen taktil igen.

Festivalen har nemlig indgået et samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole om at opsætte fem »kamerahuse« på den asfalterede udstillingsplads i de rå omgivelser på Refshaleøen.

Fem unge, talentfulde nordiske fotokunstnere er hver især blevet sat sammen med en gruppe arkitekter og har bygget hver deres lille træhus til formidling af både arkitektur og foto.

Og det er måske slet ikke så dumt igen at gøre fotografiet til en taktil oplevelse for publikum. Der er nemlig aldrig før i verdenshistorien blevet taget så mange billeder, som der bliver i dag, hvor alle har adgang til smukke billeder fra deres device i lommen.

Den prisvindende krigsfotograf Jan Grarup, Berlingskes arkitekturredaktør, Holger Dahl, og vært Aminata Amanda Corr taler om konceptudstillingens fordele og ulemper og om et fag i konstant udvikling.

Og ikke mindst om, hvordan fotografiet skal kæmpe om opmærksomheden i et virvar af pallemøbler, naturvin, DJs, kammermusik, balletopvisning og morgenyoga. Med vært Aminata Amanda Corr.

»Jeg bruger æstetikken som et kunstgreb for lige at give folk mulighed for at trække vejret,« siger Jan Grarup, der i over 30 år har rejst verden rundt for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer

AOKs boblere

Værket »Sommer« af Ali Smith, som Berlingskes anmelder kalder »en klassiker allerede ved sin udgivelse« og gav hele seks stjerner.

Opsætninger af Shakespeares velkendte stykker i Ørstedsparken af Teatertruppen »Shakes«.

»Bar Poldo« i Lille Kongensgade har gjort sig fortjent til hele fem stjerner for god stemning, glimrende vin, eklektisk køkken og uovertruffen service.

Den Oscarbelønnede »The Father« af Florian Zeller, som tegner et verdensbillede hos en alzheimerpatient.