Burger, pizza eller smørrebrød: Hvor får man Byens Bedste Takeaway?

Byens Bedste 2021 er i luften. For 20. gang kårer vi det bedste, København har at byde på: 15 kategorier, der rummer byens oplevelser, og 75 nominerede.

 
København er tilbage og det samme er Byens Bedste. De nominerede er klar og du kan stemme i 15 kategorier nu. Video: August Bang. Grafik: Kristian Stauning Jensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Takeaway fik en helt ny betydning i 2020, hvor mange restauranter sadlede om og leverede ud af huset. Det er nu din forlængede arm i køkkenet, og det kan sagtens serveres for ungerne eller gæster i en snæver vending – uanset om man er til vegansk eller kødorgie.

Kvaliteten er høj i København, men hvem er bedst lige nu?

Afstemningen er slut. Vinderne bliver afsløret 26. august.

Læs mere om alle fem nominerede

​Popl

Efter første coronanedlukning genåbnede Noma som burgerbar, og det trak køer, hvor folk stod i op til flere timer for at få fingrene i de saftige cheeseburgere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Isager.

Da Noma genåbnede som burgerbar efter den første coronanedlukning i fjor, trak det som bekendt både lange køer og begejstrede anmeldelser.

Der blev solgt i alt 65.000 burgere i de fem uger, pop-ruppen varede, og siden har Noma-burgerne fået et permanent hjem i form af restauranten Popl i Strandgade 108.

De uforlignelige cheeseburgere er lavet på friskhakket oksekød masseret med oksegarum og 20 procent oksefedt, hvorefter bøffen steges og smøres med en glaze af nedkogt kyllingefond og røget smør.

Vegetarburgeren er en quinoabaseret tempeh (oprindeligt indonesisk soja-»bøf«), som steges i røget vegansk smør og glaseres med flere af Nomas hjemmefermenterede saucer.

Popl
Strandgade 108, Kbh K.

Surt

I Carlsbergbyen bliver der slynget lækre pizzaer over disken på restaurant Surt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Surt.

Pizzabølgen hærger København i disse år, og Surt i den nye bydel Carlsbergbyen tager fladbrødsnørderiet til nye højder.

De to italienske pizzaioli har selv bygget den trækulsfyrede stenovn og bager med hele fem forskellige slags mel, malet på stenmølle.

Surdejen hæver 30 timer før bagning, og resultatet er byens bedste pizzabund: Karakterfuld, velbagt med de obligatoriske »leopardpletter« og ikke mindst super greasy på den fede måde grundet et højt indhold af olie.

Det høje kvalitetsniveau går igen i toppingerne, som generelt er innovative og baseret på en kombination af håndimporterede italienske specialiteter og de bedste danske råvarer.

Surt
Bag Elefanterne 2, Kbh V.

Ballegaards Smørrebrød

Ballegaards Smørrebrød har orden i sagerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Majken Matzau.

Hvem siger, at takeaway altid skal være eksotisk mad fra Sydeuropa eller Sydøstasien? Hvorfor ikke snuppe et par stykker smørrebrød, det traditionelle danske køkkens eneste bidrag til verdensgastronomien?

Ballegaards på Ordrupvej, der er en relativt ny spiller på scenen, leverer moderne kvalitets smørrebrød ud af huset.

Smørrebrødet ankommer smukt emballeret, anrettet på mørkt, saftigt kernerugbrød med pæn tykkelse på. Stykkerne tæller såvel klassikere som roastbeef og mere innovative stykker, inklusive vegetariske som for eksempel langtidsbagt bøftomat.

Læs hele anmeldelsen her.

Ballegaards smørrebrød
Ordrupvej 92, Charlottenlund

Famo a casa

Fremragende pastaret: Hjemmelavede makaroni med ragú bianco Fold sammen
Læs mere
Foto: Majken Matzau.

Famo a casa er den populære og efterhånden veletablerede italienske restaurant Famos mad ud af huset.

Der er tale om et kit, som kræver, at man har en ovn og et kogeblus, så man selv kan varme maden. Til gengæld får man varm og frisklavet mad – efter en halv time i Wolt-box er pasta nu engang en kold og klam fornøjelse.

Ud over pastaen er især de fem antipasti, som indleder Famo a casas otteretters menu (385 kroner) alle pengene værd. Køkkenet er autentisk italiensk og sikkert, ofte med det lille twist, som gør, at man ikke falder i søvn under spisningen.

Læs hele anmeldelsen her.

Famo a casa
Saxogade 3, Kbh. V

Durum Bar

Søren og Søren har kåret Durum Bar på Nørrebrogade til Københavns bedste Shawarma-sted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg.

Kebabbiksen med det simple navn, Durum Bar, laver den bedste shawarma i Kebabbæltet alias Nørrebrogade.

Der er ikke en finger at sætte på stedets perfekte shawarma – eller kebab, som de selv skriver på tavlen. En flot, stor kødrulle med varme krydderier i flot balance, god saftighed på kødet. Perfekt grillet og skåret.

Pitabrødet er hjemmebagt og kæmpestort med let smag af grillrøg.

Den ligeledes hjemmelavede dressing er elegant med en med fin smag af dild/urter og god syrlighed. Og chilien er god og brændende med masser af smag og ikke bare varme. En shawarma uden svage punkter.

Læs hele anmeldelsen her.

Durum Bar
Nørrebrogade 195, 2200 København N

Herunder kan du klikke dig rundt i kategorierne, og afgive din stemme.