Stjernearkitekt brager ind på listen over de rigeste danskere

Den verdenskendte danske arkitekt Bjarke Ingels optræder for første gang på Berlingskes liste over de 100 rigeste danskere.

Bjarke Ingels' formue på 1,9 milliarder kroner er nok til at placere ham som nummer 82 på Berlingskes liste over Danmarks rigeste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har designet bygninger i verdens største byer, lavet projekter med Teslas grundlægger, Elon Musk, og snart skal han hjælpe med at bygge huse af støv på Månen. Bjarke Ingels er en af verdens allerstørste stjerner inden for arkitektur, og nu er han også en af de 100 rigeste danskere.

Bjarke Ingels optræder således for første gang på Berlingskes liste over de 100 rigeste danske privatpersoner og familier. Den verdenskendte arkitekt placerer sig som nummer 82 med en formue på 1,9 milliarder kroner.

Formuen kommer først og fremmest fra arkitektens succesfulde virksomhed Bjarke Ingels Group (BIG), som havde et rekordår i 2019 med en omsætning på 440 millioner kroner og et resultat efter skat på næsten 100 millioner kroner.

Kontroversielle forretninger

Det seneste år har dog ikke kun været en dans på roser for Bjarke Ingels, som også har været genstand for massiv kritik på grund af BIGs kontroversielle forretningsforbindelser.

Den berømte arkitekt har blandt andet samarbejdet med Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, som har gjort sig bemærket ved at tale varmt om tortur, være imod homoægteskaber og afvise, at klimaforandringerne er en realitet. Her besvarede Bjarke Ingels kritikken med, at BIG ikke kan lave en liste over lande eller virksomheder, man ikke vil samarbejde med.

Også BIGs forretninger med Saudi-Arabiens totalitære regime og bystyret i Albaniens hovedstad, Tirana, har affødt en del kritik af den danske stjerne og hans virksomhed. Modvinden har dog endnu ikke vist sig i indtjeningen, som i 2019 altså var større end nogensinde.

Bjarke Ingels offentliggjorde for nylig, at han i sommer trak sig tilbage som formand for BIG og overdrog posten til bestyrelsesmedlemmet Christian Madsbjerg. Bjarke Ingels fortsætter som næstformand i bestyrelsen og er dermed stadig en del af virksomhedens ledelse.