Øresund Network tæt på lukning

Lukning. Den halvoffentlige organisation, der markedsfører Øresundsregionen, er på vej til at lukke og slukke.

Den dansk-svenske markedsføringsorganisation Øresund Network, der har kontor i Malmö, skal lukke fra årsskiftet, og aktiviteterne skal fordeles på andre organisationer i Øresundsregionen.

formand for Øresund Network, Monika Yngvesson, oplyser, at lukning bliver det sandsynlige resultat af et møde, som ejerne, Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Hovedstaden, Region Skåne og Sveriges Utrikesdepartementet, vil holde i løbet af oktober-november i år, og hvor den formelle beslutning skal tages.

- Øresund Network har været i drift en tid, og så er det på tide at gennemgå aktiviteterne. Det har jo hele tiden været aftalt, at de to lande successivt vil afvikle deres finansiering, så der er ikke tale om en akut anledning eller dramatiske beslutninger. Vi går ind i en ny fase, helt enkelt, siger Monika Yngvesson.

Den forestående lukning bliver bekræftet af udviklingschef Henrik Madsen ved Region Hovedstaden.

- Vi har ikke været særligt aktive omkring Øresund Network i den senere tid, og vi synes det er en god ide at reducere antallet af Øresundsorganisationer, så vi bakker op om lukningen. Vi kan få en udmærket synergi ud af at lægge nogle af aktiviteterne over til for eksempel Øresunddirekt, siger Henrik Madsen.

Øresund Network blev dannet kort før åbningen af Øresundsbron i 2000, og den primære opgave for organisationen har været at sprede kendskabet og udvikle varemærket Øresund. Øresund Network har også været taget initiativ til at danne netværk på tværs af Øresund og. har drevet portalen for Øresundsregionen, oresundsregionen.org, som en lang række aktører står bag. Den vil fremover blive drevet af Øresunddirekt.

- mja