Nordea: Skattereform i USA langt fra færdig

Der udstår fortsat et større arbejde om den amerikanske skattereform, og der kan blive ændret en del i de to forskellige versioner, som nu både Senatet og Repræsentanternes Hus har vedtaget og som de to kamre nu skal ensrette i en endelig fælles version.

Der udstår fortsat et større arbejde om den amerikanske skattereform, og der kan blive ændret en del i de to forskellige versioner, som nu både Senatet og Repræsentanternes Hus har vedtaget og som de to kamre nu skal ensrette i en endelig fælles version. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver chefstrateg Philip Jagd fra Nordea i en kommentar, efter at Senatet lørdag stemte sin udgave af en skattereform igennem med et snævert partipolitisk flertal på 51-49.

»Det er et skridt i den rigtige retning, men har hele tiden været forventet. Den sande udfordring ligger forude. Nemlig at forene udspillene fra de to kamre i ét forslag, som kan vedtages i begge kamre. Før det sker, forventer vi, at der skal både skæres en hæl og klippes en tå,« skriver Philip Jagd.

Da det endnu er usikkert, hvordan den endelige reform kommer til at se ud, er det for tidligt at spå om konkrete effekter på sektorer mv., men der er en bred opfattelse af, at den vil give et positivt vækstbidrag, hvilket ifølge Jagd nok også er grunden til, at mange stemningsindikatorer i USA er rekordhøje.

Det vurderer chefstrategen også er en af årsagerne til, at den kommende skattereform hvordan den end kommer til at se ud ventes at bidrage positivt til såvel virksomhedernes indtjening som inflation og renter de næste år.

»For øjeblikket har markedet ikke priset ret meget af denne medvind ind for amerikanske aktier eller dollaren. Det er en blandt flere årsager til, at vi har sendt vores overvægt af europæiske aktier i pit og reduceret vores undervægt af amerikanske aktier til 5 pct. (fra 10 pct.),« skriver Philip Jagd.