Kina reducerer straftold mod USA

Den kinesiske regering annoncerede torsdag, at den fra den 1. juli vil reducere straftolden på en række amerikanske importvarer.

Arkivfoto. Den kinesiske regering annoncerede torsdag, at den fra den 1. juli vil reducere straftolden på en række amerikanske importvarer. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The New York Times.

Reduktionen af straftolden kommer, mindre end to dage før Wilbur Ross, der er amerikansk handelsminister, skal mødes med den kinesiske regering i Beijing. Reduktionen er en del af en række træk, som den kinesiske regering har foretaget i et forsøg på at afskaffe de store handelsbarrierer mellem landene.

Mødet mellem USA og Kina skal fokusere på USAs frustration med handelsbalancen mellem landene, hvor Kina har et bilateralt handelsoverskud på 375 mia. dollar (2.384 mia. kr.).

Kategorierne af amerikanske varer, som det kinesiske finansministerium har valgt at reducere tolden på, er valgt med det formål at udvikle Kinas mere sofistikerede industrier fremfor den kinesiske lavpris- og masseproduktion.

Af varer, der får straftolden reduceret, er fisk, oliven, tang og lavprisprodukter som håndtasker og bestemte beklædningsgenstande.