IT-branchen ser opsvinget

Udsigten for de næste tre måneder lyder på flere penge i kassen og flere ansatte i IT-branchen. Investeringerne i software fortsætter.

Optimismen vokser i IT-branchen - både for omsætningen og beskæftigelsen.

Virksomheder, som netto repræsenterer 38 procent af de ansatte i IT-branchen, forventer fremgang i omsætningen i de kommende tre måneder, viser nye tal fra nationalregnskabet, som Danmarks Statistik samler ind. I oktober var det kun 35 procent. Konkrete tal kan der dog ikke sættes på. Beskæftigelsen ventes også at stige. Virksomheder, som netto repræsenterer 18 procent af den samlede jobskare, regner med at ansætte flere i de kommende tre måneder. En måned tidligere var det kun 14 procent.

»Beskæftigelsen stiger støt. Det viser, at erhvervslivet for alvor er begyndt at investere i IT igen, og forventningerne til omsætningen for de nærmeste tre måneder ser fornuftig ud. IT-branchen har nu lært at være forsigtig og ikke gøre noget overilet ved at ansætte en masse. Derfor ligger forventningerne på et naturligt leje. Hvis stigningen ser ud til at fortsætte uændret, vil dette vokse,« siger udviklingskonsulent Kira Johnson, Dansk Handel & Service, som er arbejdsgiver- og interesseorganisation for danske handels- og servicevirksomheder.

IT-branchen er med til at trække serviceerhvervene opad. For både inden for udlejning og forretningsservice ser man ikke lige så positivt på fremtiden.

»Det bliver travlt at være IT-medarbejder i det kommende halve år. Til gengæld er man sikker på sit job. Nu har IT-virksomhederne en fast kærne af medarbejdere og foretager ikke lunefulde ansættelser. « siger Kira Johnson.

Efter et fald fra 3. til 4. kvartal sidste år er det lige siden gået fremad med virksomhedernes indkøb af software,