Hurtige gevinster ved regnskabsmeddelelser

Aktieskole. Det mest interessante tidspunkt for spekulanter at handle aktier på er ved regnskabsmeddelelser.

Hen over sommeren har vi set nogle eksempler på, hvordan en børsmeddelelse har sendt kurserne kraftigt op eller ned.

Lige før halvårsregnskabet var Novo Nordisk således handlet ned fra kurs 618 til 562, og da flere finanshuse samtidig fortalte om en meget dyr Novo-aktie sammenlignet med andre selskaber i samme branche, lignede det indledningen til en større nedtur. Men et flot halvårsregnskab, som opfyldte markedets forventninger, vendte billedet, og i løbet af kort tid var aktien tilbage på den tidligere top.

Et andet eksempel med modsat fortegn var Hedegaard, hvor en nedjustering sendte kursen lodret nedad.

Det var blot to eksempler, men historien melder om rigtig mange tilsvarende eksempler.

For den kortsigtede investor er der derfor ingen tvivl om, at det mest interessante tidspunkt at handle aktier på er i forbindelse med regnskabsmeddelelser.

Aktieugebrevet fraråder normalt den slags handel, da den også er meget risikofyldt, og derfor ikke passer til den investeringsprofil, som vi anbefaler. Men det udelukker ikke, at der kan tjenes penge på netop den slags handel af spekulanter, som har næse for den slags.

Held og grundigt arbejdeFor eksempelvis Novo-aktiens vedkommende handlede det om at være på forkant med udviklingen og være i stand til at forudse det gode regnskab med en tilstrækkelig sikkerhed. Og derfor købe før regnskabsaflæggelsen, mens alle andre solgte.

For Hedegaard var situationen den modsatte. Her skulle man være i stand til at forudse en forværring af den situation, som allerede kunne aflæses i første kvartalsregnskabet. Kunne man det, ville det ikke være overraskende, at der ville komme endnu en nedjustering. Enten før halvårsregnskabet eller i selve halvårsregnskabet. Med den "viden" kunne man have holdt sig fra aktien, indtil nedjusteringen var en realitet og først købt dagen efter. Hvis man altså vurderede, at kursfaldet var blevet for stort.

Nogen tror, at de hurtige gevinster mere eller mindre er tilfældige, men sådan behøver det ikke være. Heldet følger nu engang dem, som gør et ordentligt stykke forarbejde.