Fed holder renten tæt på nul

Den amerikanske centralbank vil fastholde sin toneangivende rente på omkring nul indtil udgangen af 2023.

Den amerikanske centralbank fastholder renten tæt på nul for at få den amerikanske økonomi bedst gennem coronakriesn. (Foto: Ritzau/Scanpix / Tasos Katopodis / Pool via REUTERS / File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Federal Reserve, den amerikanske centralbank, har onsdag aften dansk tid meddelt, at de vil fastholde sin toneangivende rente i intervallet 0 til 0,25 procent indtil udgangen af 2023. Det skriver blandt andet Bloomberg News.

Målet er at få den amerikanske økonomi på fode igen efter coronakrisen. Derfor vil centralbanken holde renten nær nul, indtil inflationen når målet på 2 procent om året, og maksimal beskæftigelse i økonomien i USA er opnået.

Beslutningen om at holde renten uændret kom ifølge Bloomberg News ikke som nogen overraskelse. Ud af 98 adspurgte økonomer havde alle regnet med en uændret rente.

Nykredits chefstrateg Frederik Engholm er dog lidt overrasket over, at Fed lægger sig fast på en nulrentepolitik indtil 2023.

»Det er lidt overraskende, at der er så stor enighed om nulrentepolitikken også tre år ude i fremtiden. Med den enormt store usikkerhed, der er om den aktuelle økonomiske situation og coronakrisens mellemfristede effekt på inflationsdynamikken, så er det i ret stort omfang gætværk, hvad der skal ske i 2023,« siger han.

Godt for aktiemarkedet

Under coronakrisen har Federal Reserve over to omgange sænket sin rente med samlet set 1,5 procent. Centralbanken har også udvidet sin balance via opkøb af obligationer med omtrent 3000 milliarder dollar til 7000 milliarder dollar, og på den måde pumpet penge ud i finansmarkederne.

»Udsigten til nulrenter så langt øjet rækker er et positivt signal for aktiemarkedet. Det understøttes kraftigt af lave renter, der for mange er ensbetydende med ringe investeringsalternativer til aktier,« siger Frederik Engholm.

Du kan læse om her, hvad Federal Reserves pengepolitik under coronakrisen har betydet for aktiemarkedet.