Business-Update: Jesper Buch investerer i dansk startup: »Det var en no brainer for os«

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Jesper Buch investerer i trafikalarmen Ooono. Læs det, og meget mere, i dagens Business-Update. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere

Godeftermiddag på denne solbeskinnede tirsdag, hvor Berlingskes Business-redaktion som altid giver dig overblikket over dagens vigtigste erhvervshistorier.

Om du stadig hænger på jobbet, er på vej hjem i toget eller lige er trådt ind ad døren, så er her dagens Business-Update.

Don Ø og Jørgen Glistrup anker sag om kursmanipulation

Den tidligere ledelse i Parken Sport & Entertainment, Flemming »Don Ø« Østergaard og Jørgen Glistrup, tager endnu en runde mere i retten, skriver Børsen.

Det sker, fordi de to har valgt at anke dommen fra Københavns Byret, hvor de 4. september blev dømt solidarisk til at betale Parken 3,75 mio. kr., som retten har pålagt Parken at betale rederiet Clipper, fordi retten mener, at rederiet blev snydt til at betale en kunstig høj pris for en ordentlig bunke aktier i 2008.

Foruden de 3,75 mio. kr., kommer der renter oveni for 1,2 mio. kr., så det ender med samlet omkring fem mio. kr., som de to nu helt vil frikendes for at have erstatningsansvaret for.

Denne sag udspringer af straffesagen om kursmanipulation, hvor begge er kendt skyldige og idømt halvandet års fængsel i ankesagen ved Østre Landsret i 2017.

Jesper Buch investerer i dansk trafikalarm

Den kendt Just Eat-stifter og »Løvens Hule«-investor har foretaget en ny investering, skriver Finans.

Han har nemlig købt sig ind i firmaet bag trafikalarmen Ooono, som er en lille elektronisk knap, der kan advare om fartkontrol eller forstyrrende hændelser som bilkø eller vejarbejde.

I alt køber de ti procent af virksomheden. Samtidig indtræder Jesper Buch i bestyrelsen. Interessen skyldes blandt andet udviklingen i Tyskland:

»Jeg er meget imponeret over udviklingen på det tyske marked, så det var en no brainer for os, da vi fik lov til at være med til at drive selskabet videre,« siger Jesper Buch i en pressemeddelelse ifølge Finans.

Prisen er endnu ukendt. Selskabet forventer at lande på en omsætning i nærheden af 100 mio. kr. i 2020, og ambitionen er, at omsætningen skal helt op på 250 mio. kr. i 2021 med en million solgte enheder, fremgår det.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Aktieskat, topskat, forskerskat – denne kommunes skatteborgere betaler mest

Skatterne steg sidste år mere end indkomsterne. Det fremgår af nye tal, som Danmarks Statistik offentliggjorde tirsdag. Samtidig viser tallene, at især én kommunes borgere leverer en meget stor andel af skattebetalingen. Det skriver Berlingskes Vibeke Lyngklip Svansø.

Læs historien her.

2. Trods coronakrisen og færre bolighandler i august: »Helt vild« aktivitet på det danske boligmarked

Aktiviteten på bolig- og sommerhusmarkedet faldt i august i år sammenlignet med juli. Men trods opbremsningen forudser økonomer fra banker og realkreditinstitutter, at 2020 ender med at blive det bedste år på det danske boligmarked i 15 år. Det skriver Berlingskes Vibeke Lyngklip Svansø også.

Læs historien her.

3. Erhvervslivet foreslår omfattende grøn skattereform: Indfør klimaafgifter fra 2024

Dansk Erhverv melder sig nu ind i debatten om klimaafgifter med et omfattende forslag til en grøn skattereform. Adm. direktør Brian Mikkelsen giver grønt lys til klimaafgifter fra 2024, men kræver en række indrømmelser på blandt andet selskabsskatten. Topøkonom roser forslaget, men vurderer, at der skal mere til for at nå klimamålet. Det skriver nærværende byline.

Læs historien her.

4. Coronavirussen rundbarberer SAS-aktionærernes værdier: »Uden kapitalforhøjelsen havde SAS ikke overlevet«

Danmark og Sverige er på vej til kraftigt at øge deres andel i SAS, mens de gamle aktionærer står til at miste betydelige værdier. I dag var der ekstraordinær generalforsamling. Det skriver Berlingskes Lasse Friis.

Læs historien her.

5. Storbank sænker grænse markant: Privatkunder kan blive berørt

Et »historisk lavt« renteniveau får Nordea til at indføre negative renter på indlån over 250.000 kroner. Det skriver Berlingskes Signe Terp.

Læs historien her.