Business-update: Coronakrisens helt store vinder gør klar til ansætte 100.000 nye medarbejdere

Berlingskes businessredaktion guider dig til fredagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Det er gået rigtig godt for den amerikanske gigant Amazon under coronakrisen, og virksomheden er nu gået på jagt efter et stort antal nye medarbejdere i USA og Canada. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

God eftermiddag og velkommen til mandagens business-update, som giver dig et overblik over de vigtigste erhvervsnyheder lige nu.

I dag skal vi forbi danske aktier, der klarer sig godt. Vi skal også høre om Bestseller, der har ansat ny kommunikationschef, og så er den amerikanske kæmpekoncern Amazon i gang med at ansætte nye medarbejdere i store bundter. Men vi starter med en nyhed fra Finanstilsynet.

Troels Ørting trækker sig fra Finanstilsynet

Det var ikke mange dage, at Troels Ørting nåede at være medlem af bestyrelsen for Finanstilsynet. Mandag har han meddelt, at han trækker sig fra bestyrelsen. Han blev som en ud af fire nye medlemmer udnævnte onsdag i sidste uge. Men siden har Finanswatch skrevet, at han har været involveret i en britisk bankskandale, hvor han på ulovlig vis jagtede en whistleblower.

»Jeg har noteret mig den seneste omtale i pressen. Selvom der ikke er hold i den kritik, der rejses, så er jeg kommet frem til, at det ikke skal stå i vejen for det vigtige arbejde i Finanstilsynet i de kommende år. Jeg har derfor meddelt Erhvervsministeriet, at jeg trækker mig fra bestyrelsen,« siger Troels Ørting Jørgensen ifølge en pressemeddelelse fra Finanstilsynet.

Bestseller henter kendt DR-journalist

Danmarks største modekoncernen Bestseller har været på jagt hos DR for at skaffe en ny kommunikationschef. Det er 49-årige Niels Christian Jung, der skal være ny kommunikationschef hos Bestseller med direkte reference til Anders Holch Povlsen. Det skriver Børsen. Niels Christian Jung har været på DR i en række år og har seneste lavet undersøgende journalistik.

»Som privat virksomhed er vi nok ikke kendt som dem, der kommunikerer mest. Vi ønsker dog at kommunikere klart og præcist om de ting, der vedrører os og vores branche, og det kræver nogle nuancer,« siger Anders Holch Povlsen i en pressemeddelelse ifølge Børsen. Han udtrykker stor tiltro til, at Niels Christian Jung kan klare netop den opgave.

På jagt efter tusindvis af nye medarbejdere

Amazon er en af krisens helt store vindere, og nu er selskabet gået på jagt efter ikke mindre end 100.000 nye medarbejdere i USA og Canada. Det skriver Financial Times. Det er fjerde gang i år, at Amazon er ude for at hyre et stort antal nye medarbejdere, Når alle de nye medarbejdere er klar. vil selskabet have op mod en mio. ansatte.

Ifølge Amazon vil der være tale om job på både halvtid og fuldtid. Samtidig vil selskabet starte 100 ny varehuse og andre aktiviteter i denne måned.

I slutningen af juni havde Amazon 876.000 medarbejdere. Siden lande og økonomier over alt i verden begyndte at lukke ned på grund af coronarestriktioner, er Amazon vokset konstant. Tilbage i marts og april fortalte Amazon, at selskabet ville hyre 175.000 nye medarbejdere.

Danske aktier i hopla her i coronakrisen

De danske aktier er sluppet rigtig godt gennem coronakrisen. Det skriver Finans. Det er endda gået så godt, at nogle af de store danske aktier handles til højere nøgletal, end det er tilfældet for det amerikanske aktiemarked.

Mere præcist har flere danske aktier en højere pris for den fremtidige indtjening end selv de store FAANG-aktier, der dækker over techgiganterne Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google.

Chefstrateg for Danske Bank Lars Skovgaard Andersen fremhæver over for Finans, at danske investorer har en forkærlighed for danske aktier.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Dansk virksomhed kan overtage Magasin

Ifølge ekspert i detailhandel kan dansk dagligvarekoncern være et oplagt bud på en køber til Magasin, som angiveligt står til at blive solgt. En eventuel køber skal dog under alle omstændigheder kunne forbedre Magasins onlinesalg, lyder det fra flere kanter. Læs historien her.

2. Finansministerens nye grønne milliardfond

Med 25 milliarder kroner i ryggen vil finansminister Nicolai Wammen (S) med ny fremtidsfond gøre Danmark til »grøn stormagt«. Jublen på venstrefløjen er stor. Erhvervslivet, som det hele i sidste ende afhænger af, bakker op, men frygter, at staten ikke vil gå hele vejen i jagten på grønne projekter i ulande og blandt iværksættere. Læs historien her.

3. Mindre virksomheder skriger på nye rejsevejledninger

Erhvervslivet har brug for regionale rejsevejledninger for at holde en hånd under eksporten hos små og mellemstore virksomheder. Det fremgår af en rapport fra et af regeringens genstartsteams, der kommer i denne uge. Hos Socialdemokratiet er der næppe nogen hjælp at hente. Her mener man nemlig, at der er en central udfordring ved at udarbejde regionale rejsevejledninger. Læs historien her.

4. Lovende vaccinehåb genoptages

Et fremskredent studie med mulig covid-19-vaccine fra AstraZeneca blev i den forgangne uge sat på pause, da en britisk deltager fik et »uforklarligt symptom«. Nu har en uafhængig sikkerhedskomité vurderet, at forsøget trygt kan genoptages. Læs historien her.

5. Microsoft får ikke lov at købe TikTok

Den kinesiske videodelingstjeneste med op mod 700 millioner brugere går efter at lade Microsofts konkurrent, IT-giganten Oracle, håndtere amerikanske brugeres data og dermed undgå lukning eller salg. TikToks ejer, ByteDance, afbrød søndag forhandlingerne med Microsoft, som har været interesseret i at købe TikTok i USA, Canada, New Zealand og Australien. Læs historien her.