Stem nu: Hvem af de ti nominerede skal være vinderen af Læsernes Bogpris 2020?

I dag bliver det offentliggjort, hvem der er nomineret til Læsernes Bogpris for 17. gang. Her kan du se de ti forfattere og stemme på din favorit til den ærefulde pris og de 100.000 kr.

Det er 17. år i træk, at Berlingske i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening uddeler Læsernes Bogpris. De nominerede til Læsernes Bogpris 2020 er (øverst fra v.): Thomas Korsgaard, Maren Uthaug, Kristian Bang Foss, Kaspar Colling Nielsen, Dy Plambeck, Mette Moestrup, Lars Bisgaard, Ditte Wiese, Anders Rønnow Klarlund & Jacob Weinreich (A.J. Kazinski) & Thomas Rydahl og Jeanette Varberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Les Kaner, Thomas H. Andersen, Lærke Posselt, Thomas Jørup m.fl.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ti danske bøger, der i særlig grad har evnet at begejstre Berlingskes kritikerne og landets mange læsere, kæmper igen i år om Læsernes Bogpris.

At de titler, der nomineres til Læsernes Bogpris, skal være fra øverste hylde, giver sig selv. Men det er også et krav, at de genremæssigt skal spænde bredt. Blandt de nominerede bøger er der således plads til både skønlitteratur og faglitteratur.

Berlingske har sammen med Danmarks Biblioteksforening udvalgt bøgerne. Men det er alene op til boglæsere over hele landet at beslutte, hvem der skal modtage prisen og de medfølgende 100.000 kroner.

Vinderen kåres ved elektronisk afstemning blandt Berlingskes læsere og brugere af bibliotekerne. Du kan stemme via appen »Biblioteket« fra 21. marts og frem til 12. april.

Forfatter Jens Andersen vandt i 2019 Læsernes Bogpris for biografien »Kim Larsen – mine unge år«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper.

Du kan de næste ti dage her på Berlingske AOK under »bøger« læse interview med de nominerede forfattere om deres nominerede bog.

Vinderen afsløres 16. april, hvor prisen uddeles. Yderlige information følge

Forfattere, der tidligere har modtaget Læsernes bogpris, kan ikke nomineres igen. Det er også en betingelse, at bogen er udkommet i det senest afsluttede kalenderår. Denne gang er det altså titler fra 2019, det handler om.

Når du stemmer, har du også mulighed for at deltage i lodtrækningen om ti signerede pakker med alle ti nominerede bøger.

De ti nominerede forfatterne til Læsernes Bogpris 2020 er:
Maren Uthaug: »En lykkelig slutning« (Lindhardt og Ringhof)
Kristian Bang Foss: »Frank vender hjem« (Gyldendal)
Jeanette Varberg: »Viking – Ran, ild og sværd« (Gyldendal)
Mette Moestrup: »Til den smukkeste« (Gyldendal)
Thomas Korsgaard: »Tyverier« (Lindhardt og Ringhof)
Thomas Rydahl/Kazinki: »Mordet på en havfrue« (Politikens Forlag)
Kaspar Colling Nielsen: »Dengang dinosaurerne var små« (Gyldendal)
Dy Plambeck: »Til min søster« (Gyldendal)
Lars Bisgaard: »Christian 2. En biografi« (Gads Forlag)
Ditte Wiese: »Og så drukner jeg« (CarlsenPuls)

Alle ovenstående titler er linket til Berlingskes oprindelige anmeldelse af værket, undtagen Ditte Wieses »Og så drukner jeg«, som ikke er blevet anmeldt i Berlingske.

Afstemningen er aktiv fra og med i dag, lørdag 21. marts, og fortsætter indtil 12. april.

Nederst på siden kan du læse et interview med hver af de ti forfattere om deres nominerede værk tll Læsernes Bogpris 2020.

Afstemningen er afsluttet pr. 12. april 2020.

Følg med på Berlingske.dk, hos Danmarks Biblioteksforening, på Litteratursiden.dk, Bibliotek.dk og på bibliotekernes hjemmesider.

Vinderen offenliggøres 16. april. Følg med de kommede dage på Berlingske.dk, særligt under AOK/Bøger. Herunder kan du læse interview med alle ti nominerede.