Woody Allen om afslørende dokumentarserie: »Lurvet karaktermord«

Den 85-årige filminstruktør Woody Allen har i en pressemeddelelse taget til genmæle over en dokumentarfilmserie, der beskylder ham for et seksuelt overgreb på adoptivdatteren Dylan Farrow.

HBOs dokumentarfilm i fire afsnit skildrer forholdet mellem Woody Allen og Mia Farrow, og retter en beskyldning mod ham  om et seksuelt overgreb, han skulle have begået mod sin adoptivdatter Dylan Farrow. På dette still fra serien, ses Woody Allen i Mia Farrows sommerhus sammen med adoptivdatteren Dylan. Foto: HBO Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Woody Allen og Soon-Yi Previn kalder i dag HBOs meget omtalte dokumentarserie »Allen v. Farrow« »et filmisk karaktermord baseret på løgne«. I dokumentarserien, der havde premiere søndag på HBO, beskyldes Woody Allen for at have groomet sin egen og Mia Farrows adoptivdatter, Dylan, med henblik på et seksuelt overgreb, som filminstruktøren angiveligt begik i 1992.

I en erklæring til medierne, der blandt andet er beskrevet af branchebladet Variety og The Hollywood Reporter, beskylder den 85-årige filminstruktør og hans 51-årige hustru, Soon-Yi, filmskaberne Amy Ziering og Kirby Dick for at være uinteresserede i »sandheden«.

Parret anklager i pressemeddelelsen dokumentaristerne for alene at give Woody Allens tidligere hustru Mia Farrow taletid og for kun at give filminstruktøren få dage at svare på de påstande, der fremsættes i serien.

I den første episode af de fire afsnit i dokumentarserien, der havde premiere søndag aften, begynder Dylan Farrow, datteren af skuespillerinden Mia Farrow, at tale detaljeret om de beskyldninger om overgreb, som hun har rettet i årtier mod Allen.

»Allen v. Farrow« har hidtil fået adgang til omfattende materiale fra Dylan og Mia Farrow samt lavet nye interview med både Mia og Dylan Farrow, Fletcher og Daisy Previn (to af Mias børn med hendes afdøde eksmand, André Previn). Dokumentaren rummer også vidnesbyrd fra Farrow-familiens venner, der bekræfter det, de betegner som upassende adfærd fra Allens side over for Dylan.

Den samlede ordlyd i erklæringen fra Woody Allen og Soon-Yi Previn lyder som følger:

»Dokumentarister har ingen interesse i sandheden. I stedet har de brugt år på at etablere et fordækt samarbejde med Farrow og deres kumpaner for at sammensætte et karaktermord fyldt med løgn. Woody og Soon-Yi blev kontaktet for mindre end to måneder siden og har kun fået få dage til at svare på spørgsmål. Selvfølgelig har de nægtet at gøre dette.

Som det har været kendt i årtier, er disse påstande falske. Flere instanser har undersøgt dem og fundet ud af, at uanset hvad Dylan Farrow tror, så er der aldrig forekommet et overgreb. Det er desværre ikke overraskende, at det er HBO, der bringer denne dokumentar til torvs, idet streamingtjenesten har en stående produktionsaftale og forretningsforbindelse med Ronan Farrow. Selvom dette lurvede karaktermord nu vil få opmærksomhed, ændrer det ikke på fakta.«

Den 33-årige journalist Ronan Farrow har været sin søster Dylans mest loyale støtte og begyndte i 2016 at skrive kommentarer og artikler om overgrebet og Hollywoods tavshed om beskyldninger fra Mia Farrow.

De fleste anmeldere har vurderet, at dokumentarserien godtgør, at overgrebet skete, men flere påpeger, at serien også er ensidig i sin fremstilling af sagen.