Tidligere Noma-manager løb af med sejren i Danmarks største kokkekonkurrence – se vindermenuen her

Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, løb af stablen i weekenden. Vinderen blev en af Danmarks mest kendte kokke.

Arkivfoto af vinderen, Torsten Vildgaard, der i mange år var René Redzepis højre hånd på Noma. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks angiveligt største kokkekonkurrence fandt sted i Gudhjem på Bornholm i weekenden.

Konkurrencen er prestigefyldt, og blandt de tidligere vindere finder man verdensklassekokke som Dak Wichangoen, tidligere køkkenchef på Kiin Kiin, der længe var verdens eneste thairestaurant med en Michelin-stjerne, og Kenneth Hansen, der har vundet Bocuse d'Or, det officielle VM for kokke.

I år blev det Torsten Vildgaard, der løb af med sejren. Udover æren fik han en check på 40.000 kroner og lov til at låne en spritny Mercedes i en måned, skriver Sol over Gudhjem i en pressemeddelelse.

Torsten Vildgaard er en stor kanon i branchen. Han har tidligere arbejdet på Noma i flere ledende stillinger af to omgange. Mellem sine to perioder på Noma drev Vildgaard sin egen restaurant, Studio, der på rekordtid fik en Michelin-stjerne.

Her er vinderforretten: Stegte hvide asparges med vinaigrette på limfjordsøsters fra Venø Seafood, myrer, salat på hyldeblomst og tallerkensmækker fra Kumlehøj med en skummende sauce på Unika 81 smør fra Arla Unika. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sol over Gudhjem/pressefoto.

Han forlod Noma for at lave sit eget i 2019, men endnu har planerne ikke båret frugt. Til gengæld har han med sejren vist, at han i dén grad stadig kan kokkerere.

Torsten Vildgaard udtaler i pressemeddelelsen, at han er ovenud lykkelig for sejren.

»Jeg har kæmpe respekt for de andre kokke i feltet, og det var en stor ære at kæmpe med lige præcis dem. Jeg har jo været i branchen i mange år og stillet op i mange konkurrencer, men det er efterhånden nogle år siden. Derfor er jeg selvfølgelig ekstra glad for at vinde i dag. Der er en helt speciel stemning her på havnen, og det var en helt fantastisk oplevelse at være med,« udtaler Vildgaard.

Her er hovedretten fra Torsten Vildgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto/Sol over Gudhjem.

Nick Curtin, der er køkkenchef på Alouette på Islands Brygge, blev nummer to, David Fischer fra pastarestauranten »Hos Fischer« på Østerbro blev nummer tre, mens den forsvarende mester Andreas Møller kom på fjerdepladsen i hovedkonkurrencen.

Dommerpanelet bestod ligeledes af gastronomiske sværvægtere: Rasmus Munk fra Alchemist, Nicolai Nørregaard fra Kadeau, Dak Wichangoen og Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel.