Nu svarer TV 2 på sexismekritikken fra Berlingskes chefredaktør

Berlingskes chefredaktør Mette Østergaard har i en mail til TV 2 fortalt, hvilken mediechef på TV-stationen, der sagde til hende, at han tvivlede på hendes arbejdsevne i forbindelse med en graviditet. Nu svarer TV 2 på kritikken.

»Mailen er alene Mettes (Mette Østergaard, chefredaktør på Berlingske, red.) udlægning af forløbet, og jeg er ked af, hvordan hun oplevede det,« siger Anne Engdal Stig Christensen, der er direktør for TV 2. Fold sammen
Læs mere
Foto: Miklos Szabo/TV 2 Presse
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag fortalte tidligere medarbejdere på TV 2 i Berlingske om en årelang sexistisk kultur på TV-stationen, hvilket fik den administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, til at love et gennemgribende tjek af stationens kultur og omgangsformer. Det inkluderede blandt andet et krisemøde på TV 2 tirsdag, hvor ledelsen svarede på spørgsmål om håndteringen af de verserende sexismeanklager mod stationen.

I Berlingske har avisens chefredaktør, Mette Østergaard, beskrevet, hvordan en mediechef engang tvivlede på, hvorvidt hun ville være i stand til at udføre arbejdet som leder i forbindelse med sin graviditet. Siden har Mette Østergaard i en mail til TV 2 fortalt, at det var en chef på netop TV 2, som den specifikke episode om graviditeten handler om. I mailen navngiver hun også chefen.

Nu svarer Anne Engdal Stig Christensen på kritikken. Til TV 2 siger hun:

»Mailen er alene Mettes udlægning af forløbet, og jeg er ked af, hvordan hun oplevede det, men jeg kommer ikke til at gå ind i flere detaljer her«, siger Anne Engdal Stig Christensen til TV 2 og fortsætter:

»Dog vil jeg gerne understrege, at ingen i ledelsen naturligvis hverken mener eller har ment, at udsigten til barsel og børn er en forhindring for, at man kan passe sit arbejde på TV 2.«

Det svar er Mette Østergaard dog ikke tilfreds med:

»Jeg er selvsagt uenig i formuleringen om, at ingen »har ment«, at barsel og børn er en forhindring for, at man kan passe sit job på TV 2. Det var bestemt ikke sådan, jeg oplevede forløbet. Særligt fordi jeg fik at vide, at min graviditet var en direkte »anledning« til at se på min fremtidige rolle. Den besked fik jeg en uge efter, jeg havde fortalt om min graviditet, og jeg havde forud intet kritisk hørt om min arbejdsindsats,« siger Mette Østergaard til Berlingske.

Til TV 2 siger Anne Engdal Stig Christensen, at hun har sat gang i en proces og en møderække, der skal granske kulturen på TV 2.

Og om den tilgang er den rigtige, må være op til TV 2, siger Mette Østergaard:

»Hvis TV 2 mener, at de med denne tilgang kan gøre op med en sexistisk kultur, så må det være deres valg og vurdering. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over.«

I går sagde Mette Østergaard til Berlingske om sit valg om ikke offentligt at nævne navnet på den omtalte mediechef:

»Jeg har ikke behov for at sætte nogen i offentlig gabestok, men jeg har brug for, at de, der skal håndtere sagen, kender til, hvem der er genstand for den.«