TV 2 efter sexisme-krisemøde: »Der er initiativer på vej«

Tirsdag eftermiddag samlede TV 2 Nyhederne sine medarbejdere til et digitalt krisemøde, efter der har været en intern uro på TV-stationen.

Jacob Kwon, nyhedschef på TV 2. Fold sammen
Læs mere
Foto: Per Arnesen/TV 2
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag fortalte tidligere medarbejdere på TV 2  i Berlingske om en årelang sexistisk kultur på TV 2, hvilket fik den administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen til at love et gennemgribende tjek af stationens kultur og omgangsformer.

Samtidig blev der tirsdag eftermiddag afholdt krisemøde for koncernens 1.300 medarbejdere, hvor der kunne stilles spørgsmål til ledelsens håndtering af sexisme-beskyldningerne. Ledelsen blev repræsenteret af administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen, nyhedschef Jacob Kwon og Ulla Pors Nielsen, chefredaktør og kanalchef på TV 2 News. Mødet blev afholdt digitalt som følge af coronafaren.

»Vores medarbejdere har haft mulighed for at komme med nogle af de mange spørgsmål, der trænger sig på i disse dage, og det har ledelsen så vidt muligt søgt at svare på,« siger nyhedschef Jacob Kwon.

Det præcise indhold af medarbejdernes spørgsmål, vil ledelsen holde for sig selv, da mødet er et internt TV 2-arrangement, men nyhedschefen betegner mødets tone som god.

»Der var spørgsmål i mange retninger, fordi det er en problemstilling, der spænder bredt, og vi havde en konstruktiv dialog,« siger Jacob Kwon.

Jacob Kwon, nyhedschef, TV 2

»Der er givetvis meget, som ledelsen kan gøre, men det har vi ikke fået belyst endnu.«


Mandag beskrev Berlingskes chefredaktør Mette Østergaard i en klumme, hvordan hun selv under en tidligere ansættelse på TV 2 havde oplevet en chef, der satte spørgsmålstegn ved, om hun kunne passe sit arbejde under en graviditet. Umiddelbart før krisemødet på TV 2, offentliggjorde Berlingske et interview med Mette Østergaard, hvori hun fortalte, at hun havde underrettet TV 2s ledelse om identiteten på den pågældende chef.

TV 2s administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen vil ikke kommentere på, hvordan de forholder sig til afsløringen af navnet på den pågældende chef.

Initiativer i gang

TV 2-ledelsen redegjorde på mødet for, hvilke initiativer der er sat i gang for at komme sexismen til livs, idet man har tolket uroen og kritikken som, at tidligere personalepolitikker og procedurer ikke har været tilstrækkelige.

Til Berlingske sagde administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen mandag, at hun personligt indleder samtaler om sexisme med udvalgte kvinder blandt stationens medarbejdere.

Det har voldt voldsom kritik i medierne, at TV 2 indførte et inhabilitetsprincip i sin dækning af det sexismeoprør, som TV-vært Sofie Linde sparkede igang med afsløringen af en grænseoverskridende episode. Inhabiliteten betød, at ingen kvindelige ansatte på TV 2, der har underskrevet et støttebrev til Sofie Linde, må dække sagen fremover. Nyhedschefen vil ikke afsløre, om der fra medarbejderne blev stillet spørgsmål på krisemødet om dette princip, men at princippet stadig står ved magt.

»Inhabilitetsprincippet skal jo, som jeg har været ude og kommunikere, også beskytte vores medarbejderes integritet. Men om hvert punktum og komma har været sat fuldstændigt korrekt i vores håndtering af den sag, kan godt diskuteres. Det rokker bare ikke ved, at vi selvfølgelig står fast på vores presseetik i forbindelse med sagen,« siger Jacob Kwon.

Er der noget ledelsen kan gøre ved sexismen, ud over de her samtaler med de kvindelige ansatte?

»Der er givetvis meget, som ledelsen kan gøre, men det har vi ikke fået belyst endnu. Der er noget, der er specifikt for nyhedsafdelingen, og der er noget, der er specifikt for andre afdelinger i TV 2-koncernen. Det er ikke sådan, at der er en færdig pakke. Men der er initiativer på vej,« siger Jacob Kwon.

Ifølge Berlingskes oplysninger er stemningen blandt de ansatte, der deltog på mødet, god, men hele debatten om sexisme på TV 2 beskrives som værende overvældende for medarbejderne.

Medarbejderne mener, ifølge Berlingskes oplysninger, at krisemødet har været nødvendigt, og at der på mødet blev givet et indtryk af, at cheferne nu tager hånd om tingene, samt at der endelig blev talt om »den lyserøde elefant i rummet«.