Nu reagerer TV 2 på Ghita Nørby-interview – Nørby havde selv valgt sted og stole

Den ansvarlige redaktør for »Go' aften Live« reagerer nu på det fejlslagne interview med Ghita Nørby, der blev sendt mandag aften.

»Nu må du altså holde op! Kan du ikke godt vænne dig til, at når du interviewer folk at spørge dig selv indvendigt: Hvordan har jeg det egentlig? Hvad er det egentlig, jeg gerne vil vide? Altså, helt seriøst, tænk dig om, lad være med alle de der idiotiske spørgsmål!« svarede Ghita Nørbye på et spørgsmål i går. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En samtale mellem skuespiller Ghita Nørby og »Go' aften Live«-barselsvikaren Simi Jan gik i aftes ikke som planlagt.

Og det selv om store dele af interviewet foregik, som Ghita Nørby havde bedt om, oplyser TV 2.

Ghita Nørby kaldte spørgsmålene fra den erfarne korrespondent for overfladiske og dumme, og det har givet folk noget at diskutere på sociale medier.

Nu reagerer TV 2 på interviewet i skriftlige svar til Berlingske, idet den ansvarlige redaktør er på ferie.

Henriette Ladegaard-Pedersen, der er TV 2s redaktør på »Go' aften Live«, skriver, at Simi Jan havde forberedt sig grundigt, men at Ghita Nørby af princip ikke ville deltage i den gængse forhåndssamtale inden interviewet, fordi hun foretrækker en spontan interviewsituation.

»Vi er kede af den måde, som den sidste del af liveinterviewet med Ghita Nørby udviklede sig på mandag aften,« udtaler Henriette Ladegaard-Petersen i det skriftlige svar.

Havde selv hentet Ghita Nørby derhjemme

I situationen går noget galt på et tidspunkt i anden del af mandagens interview, som påvirker resten af interviewet, skriver Henriette Ladegaard-Pedersen og uddyber:

»Det ærgrer både os og Simi, og det må vi forsøge at lære af til en anden gang, hvis vi står med interviewpersoner, som ikke ønsker på forhånd at tale om interviewindhold og -struktur,« skriver hun.

Ifølge redaktøren hentede Simi Jan Ghita Nørby i sidstnævntes hjem, hvorefter de sammen kørte til Nyhavn, hvor første del af interviewet foregik. Interviewserien handler om steder, der har betydet meget for interviewpersonerne.

Simi Jan er en erfaren korrespondent for TV 2 og har blandt andet rapporteret fra Afghanistan, Pakistan og Libanon. Hun fik i 2012 Berlingske Fonds Journalistpris sammen med Puk Damsgård. Siden februar har hun været barselsvikar på »Go' aften Live«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

»Simi Jan havde selv ønsket, at Ghita Nørby skulle være en af sommerens interviewpersoner, og også Ghita Nørby var meget glad for udsigten til at blive interviewet af Simi Jan. Simi hentede Ghita Nørby i hendes hjem, og sammen kørte de til Nyhavn, hvor første del af interviewet foregik. Efter anden del af interviewet skiltes de som gode venner, hvorefter en anden fra produktionsholdet – som planlagt – kørte Ghita Nørby hjem.«

TV 2 oplyser i øvrigt, at det var efter Ghita Nørbys eget ønske, at placeringen blev på Kongens Nytorv, som den gjorde. Simi Jan og Ghita Nørby endte med at sidde overfor hinanden på hver sin klapstol med Ghita Nørbys hund imellem sig. Det var ifølge TV 2 også Nørby, som foreslog klapstolene.

Næste interview i Simi Jans sommerinterviewserie bliver med krimiforfatter Sara Blædel – dette interview sendes fra Hvalsø.

Ghita Nørby har ikke svaret på Berlingskes henvendelse. Til Ekstra Bladet har hun sagt, at hun ikke ønsker at tale med medierne.