Sociale medier gløder efter fejlslagent hyggeinterview: »Jeg elsker hendes fullblown ubehøvlede signatur«

I går blev Ghita Nørby interviewet i »Go' aften Live« på TV 2. Den folkekære skuespiller fik sendt nogle svadaer afsted mod værten, Simi Jan, så man næsten skulle tro, det var Ingeborg, der skældte Mads Skjern ud i »Matador«.

»Nu må du altså holde op! Kan du ikke godt vænne dig til, at når du interviewer folk at spørge dig selv indvendigt: Hvordan har jeg det egentlig? Hvad er det egentlig, jeg gerne vil vide? Altså, helt seriøst, tænk dig om, lad være med alle de der idiotiske spørgsmål!« svarede Ghita Nørbye på et spørgsmål i går. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere krigs- og mellemøstkorrespondent Simi Jan befandt sig pludselig i en anden slags skudlinje, da hun i gårsdagens »Go' aften Live« på TV 2 skulle interviewe skuespiller Ghita Nørby.

Salverne kulminerer, da Simi Jan spørger til Ghita Nørbys mere skjulte eller mørke sider:

»Det er faktisk umuligt at svare på dit spørgsmål. Fordi det er ikke noget spørgsmål, som et professionelt menneske kan svare på. Det er ganske idiotisk, skal jeg sige dig,« sagde Ghita Nørby, hvortil Simi Jan svarer:

»Nej, det ved jeg«.

Simi Jan er barselsvikar for Petra Nagel på »Go' aften Live«, og da B.T. interviewede Jan om sit nye job, udtalte hun, at hun glædede sig til at tage udfordringen op.

»Menneskefortællingen har altid draget mig. Og alle mennesker har en historie, uanset om man står i en krigszone i Afghanistan eller i København K,« sagde Simi Jan og trodsede måske skæbnen.

Interviewet foregår nemlig på et par klapstole midt i København K foran Det Kongelige Teater.

På sociale medier har interviewet mildest talt vakt opsigt. Søgeordet »Ghita« er således det mest trendende på den danske del af Twitter netop nu, hvor diverse medietyper har været ivrige på tasterne. Berlingske har samlet et udsnit:

Eksempelvis TV 3 Sport-kommentatoren Jesper Simo, som ironiserer over, at netop en krigskorrespondent skulle udsættes for så hård en interviewsituation.

»Jeg kan ikke tage dig og dine selvhøjtidelige, idiotiske spørgsmål. Jeg kan ikke holde det ud. Det er jo fuldstændig overfladisk. Kan du slet ikke høre dig? 'Skal vi ikke lave en kop te?' Ikke engang det, kan du sige som et menneske,« sagde Ghita Nørby til Iben Maria Zeuthen (tv.)  i et meget omtalt interview i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

Brian Weichardt, der er journalist på Ekstra Bladet, skriver med en henvisning til daværende Radio24syv-journalist Iben Maria Zeuthens fejlslagne interview med Ghita Nørby, som allerede gik ned ad bakke, da Zeuthen troppede op med en stor mikrofon, at Nørby nok igen var sur over mikrofonens størrelse.

Kasper Heumann Kristensen, spidskandidat i Gentofte for Liberal Alliance til kommunalvalget, debattør og økonomichef, skriver, at han nødigt ville have Ghita Nørby til bords til et middagsselskab.

Kenn L. Hansen, der er retoriker og tidligere professionel fodbolddommer, skriver, at han er vild med Ghita Nørbys facon.

Mads Brügger var programchef på Radio24syv, da Iben Maria Zeuthen lavede sit interview med Ghita Nørby. Han skriver nu, at folk, der dengang holdt med Ghita Nørby, måske bør undskylde.

Mette Kiilerich, der er museumsinspektør hos Odense Bys Museer, giver Mads Brügger ret og flover sig, som var hun en af dem, der hamstrede varer sidste år.

Anne Sophia Hermansen, der er kulturkommentator på indeværende avis, skriver, at hun har skiftet mening om Ghita Nørby, selvom Hermansen dengang godt kunne mønstre en vis forståelse for Nørbys brutale facon. Opslaget er langt, men kan læses i sin fulde længde længst nede i artiklen.

Den går ikke længere, Ghita Nørby

»[Det] var en gammel verden, der stødte sammen med en ny. Det var mennesket, der mødte systemmennesket, og det var det autentiske, der mødte det polerede. Det troede jeg i al fald. Men efter at have set Simi Jans interview med Ghita Nørby i Go’Aften Live i går er jeg kommet i tvivl,« skriver Anne Sophia Hermansen.

Kulturkommentatoren påpeger, at psykolog Svend Brinkmann stillede nogle af de samme spørgsmål, da Ghita Nørby besøgte »Brinkmann sommerbriks« på P1, uden Ghita Nørby stejlede.

Simi Jan er en erfaren korrespondent for TV 2 og har blandt andet rapporteret fra Afghanistan, Pakistan og Libanon. Hun fik i 2012 Berlingske Fonds Journalistpris sammen med Puk Damsgård. Siden februar har hun været barselsvikar på »Go' aften Live«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

»Overfor Svend Brinkmann var hun imødekommende, lattermild og havde på intet tidspunkt problemer med at besvare personlige spørgsmål om ensomhed og døden. Men Simi Jan blev hældt ned ad brættet og fik at vide, at hendes spørgsmål var idiotiske,« skriver Anne Sophia Hermansen, som har et bud på, hvorfor Ghita Nørby nogle gange reagerer voldsomt:

»Ved I hvad, jeg tror ikke, Ghita Nørby bliver intimideret af store mikrofoner, hørebøffer eller personlige spørgsmål. Jeg tror, det her handler om noget andet, og det er, at hun har det svært med yngre kvindelige journalister,« skriver hun i opslaget, der slutter med ordene:

»Den går ikke længere, Ghita Nørby.«

Umiddelbart inden kameramanden under gårsdagens »Go' aften Live«-interview zoomer ud, så man kan se de ildevarslende tordenskyer over Kongens Nytorv, siger Ghita Nørby, at hun aldrig i sit liv har holdt sommerferie eller fri, men at det ikke rører hende, for det er hendes og hendes skuespillerkollegaers erhverv.

»[Om det er hårdt] kommer ikke publikum ved. Publikum skal sidde afslappet nede på deres stole og få en oplevelse. Det er det, jeg skal sørge for,« siger Ghita Nørby.

Og en oplevelse, det fik vi.

https://ekstrabladet.dk/underholdning/dkkendte/ghita-efter-ny-shitstorm-jeg-har-lukket-af/8705791Ghita Nørby har ikke svaret på Berlingskes henvendelse. Til Ekstra Bladet har hun sagt, at hun ikke ønsker at tale med medierne.